Etkin Pinterest Kullanımı - III - Seo Etkisi

Pinterest  ve Seo Etkisi
Pinterest ve Seo Etkisi

Pinterest resimleri sisteme yüklemek yerine sizin linkleriniz üstünden gösterim sağlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. Bu sebeple paylaşmış olduğunuz her içerik sitenize link çıkışı verir halde sistem içerisinde yer alır. Her paylaşımınız sayesinde oldukça yüksek seo puanına sahip bir sitenin ana sayfasından ve ara sayfalarından sitenize onlarca link çıkarmış olursunuz. 

Pinterest Özel Bağlantılar Oluşturabilme ve Seo :Oluşturmuş olduğunuz profiller özel bağlantılara sahiptir. İsminiz adına düzenlenir ve değiştirilebilir. Kısaca Pinterest sistemi içerisinde adını ve uzantısını belirleyebildiğiniz bir ara sayfaya sahip olursunuz ve tüm paylaşımlarınız  profil sayfanızda görülebilir. Böylece oldukça değerli bir site olan Pinterestten değerli bir ara sayfa kaynak bağlantısı zinciri oluşturabilirsiniz.  Bunu başarmak için öncelikle seo uyumlu bir Pinterest Profili edinmeli ve doğru paylaşım ağı kurmalısınız. Bu seo değerliğini maksimum düzeyde kullanabilmek için tüm ayakları doğru bir şekilde strateji etmemiz gerekiyor. 
Pinterest Linklerin Özelleştirilebilir Olması ve Seo : Pinterest sistemini doğru kullanarak sistem linklerini kendi anahtar kelimelerimiz ile süsleme imkanına sahip oluruz. Bu bize Pinterest içinde sitemiz ile alakalı bir iç sayfa yaratma imkanı sunar. Ayrıca iç sayfada bulunan Boardları anahtar kelimelerimiz ile oluşturarak destekleyici profilinizi desteklemek için  destekleyici iç sayfalar yaratabiliriz.  Ne Kadar çok destek kelimesini kullandığımın farkındayım. 

Onaylanmış üst site bağlantısı : Pinterest sosyal paylaşım sitesi, site sahiplerini teşvik etmek amacı ile sistemine içerisine bir adet site / blog onaylatma hizmeti sunmuştur. Profil sayfanızın üstünden yer alan açıklamanın altına, oldukça sağlıklı bir çıkış yapabileceğiniz link alanı mevcuttur. Sayfanızın adresini ve içeriğindeki board adreslerini belirleyebildiğiniz için çok yüksek anahtar kelime yoğunluğuna sahip, değerli bir sayfadan direk çıkış sağlamış olursunuz.


Pinterest ve Seo Etkisi

Link havuzu yukarıda gördüğünüz gibidir. Doğru bir şekilde profilinizi oluşturduysanız ve Board sayfalarını belirtiğim gibi anahtar kelimeleriniz ile kullandıysanız sağlayacağınız etki içeriğiniz ile alakalı bir siteden link almaktan çok daha fazladır.

  1. Paylaşmış olduğunuz her içerik ana sayfada yer alır ve ana sayfadan sitenize link gönderir. 
  2. Paylaşmış olduğunuz her içerik özel sayfasından size link gönderir haldedir.
  3. Paylaşın içerikler board sayfasında yer alır ve board sayfaları profilinize link gönderir
  4. Ayrıca Board sayfaları sitenize de link gönderir haldedir. 
  5. Profil sayfanız ana sayfadan link alır haldedir (  yukarıda ki şemada belirtmedim ) 
  6. Profil sayfanız ise direk sitenize bağlantı gönderir haldedir. 
  7. Ayrıca profil sayfanızda bulunan onaylanmış site adresinizde direk ana sayfanıza link çıkarır haldedir. 
Bu kadar girişken bir backlink kaynağı size oldukça olumlu katkı sağlayacak bir seo yatırımdır. 

Google Etkisi ve Pinterest Seo  : Google, Pinterest sistemine oldukça aşinadır ve her sosyal paylaşım sitesini algıladığı gibi  Pinteresti de kaliteli olarak algılamakta. Pintereste linklerinizin olması sizin sosyal medyada etkin bir site olduğunuza dalalet eder ve bu sayede arama sonuçlarında üst sıraları hedefleyebilirsiniz. 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger