Ziyaretçi Çekme Yöntemleri - Pinterest

Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest 

İnternet sektöründe ziyaretçi çekmek için kullanabileceğiniz en etkili sistem Pinterest havuzudur. Sosyal paylaşım sitelerinde içeriklerinizin görülmesi için paylaşılması yada kullanıcılarınızın sizi takip etmesi gerekir. Fakat Pinterest sistemi bundan farklı olarak paylaşımlarının tamamını ana sayfalarında kategoriler halinde sunar. Site / Blog sahipleri olarak oldukça işimize yarayabilecek bir sosyal paylaşım içeriğidir.

Fakat unutmamız gereken bir durum var ki Pinterest içeriklerin değil sadece fotoğrafların paylaşıldığı bir link havuzudur. Paylaştığınız fotoğraf içeriği paylaşılır yada beğenilir, kullanıcı bu fotoğrafın içeriğini okumak isteyerek tıklarsa sizin sitenize giriş yapabilir.

Etkileyici bir fotoğrafı paylaştığınız da milyonlarca insanın baktığı bir ana sayfada fotoğrafınız yer alır. Bu size oldukça fazla ziyaretçi kitlesi olarak dönüş yapacaktır. Türk kullanıcılarının sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Pinterest sisteminin kendine has bir algoritması vardır. Kullanıcı Eğer dantel modelleri araması yaptıysa siteye girdiğinde onun için  listelenen içeriklerde bol miktarda dantel model örneği olur. Bu sebeple sizi zaten doğru kullanıcı ile buluşturma imkanına sahiptir.

Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest 

Arama Etkisi : Kısa süre önce sizlere bir Facebook sayfamın olduğunu söylemiştim. https://www.facebook.com/youshouldstopwatchingtv sayfamda sevimli hayvanlar, manzaralar , şirin evler , sokaktan manzaralar ve anlamlı sözler benzeri içerikler paylaşıyorum. Genelde tamamı yabancı kitle. Eklemek istediğim resim oldukça ilk aradığım site Pinterest. Pinterest sitesine girerek arama yapıyorum örnek http://pinterest.com/search/pins/?q=italy

Gördüğünüz gibi italya ile ilgili bir çok şık resme ulaşabiliyor. Bu resimler arasında dolaşırken farkında olmadan onlarca blog geziyor bazılarının ise sıkı takipçi oluyorum. İşte Pinterest sitesi milyonlarca kullanıcıya  arama sonuçlarında sizin sayfalarınızı sunar. Bu sayede özgün fotoğraflarınız ile binlerce ziyaretçiye kavuşabilirsiniz.Ayrıca Pinterest kullanıcılara birbirini takip etme olanağı da sunuyor. Böylece sıkı takipçiler edinme şansınız var.

Google Etkisi:  Pinterest sosyal paylaşım sitesi Google aramalarından da oldukça ziyaretçi alır durumda. Örnek vermek gerekirse Galata Kulesi içeriğinizi blogunuz da paylaştınız ama çok rekabet olduğu için siteniz bu gruptan ziyaretçi elde edemiyor. Fakat  Pinterest sitesi Galata kulesi aramalarında Google da önce sunuluyor. İşte bu sayede arama motoru Google üzerinden arama yapanlar önce Pinterestte orada sizin blogunuza ulaşabilirler.

Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Seo Etkisi :  Pinterest oldukça güçlü bir sosyal medya aracıdır bu sebeple linklerinizin bu platformda bulunması size yüksek seo puanı olarak katkı sağlayacaktır. Bu sayede daha hızlı ziyaretçi çekebilirsiniz. Pinterest Seo etkisini farklı bir yazımda açıklamaya çalıştım buradan buyurun lütfen :

Pinterest ile Seo Çalışmaları ve Etklileri >> 

Pinterest sosyal paylaşım sitesini kullanarak milyonlarca insana içeriklerinizi sunabilir, sizleri takip etmesini sağlayarak sadık ziyaretçiler elde edebilir ve özel aramalarından ziyaretçi elde edebilirsiniz. Ayrıca seo konusundaki katkıları ile sizi üst sıralara çıkartarak aramalardan yüksek sayıda ziyaretçi elde etmenize olanak verir.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger