Google Webmaster Tools / Kötü Niyetli Yazılım

 Google Webmaster Tools / Kötü Niyetli Yazılım
 Google Webmaster Tools / Kötü Niyetli Yazılım

Google Webmaster Tools, site sahiplerinin içeriğinin ve arama motorları ile olan etkileşimini denetlemesine imkan sunan ücretsiz bir Google servisidir. Blogger sahipleri otomatik olarak bu hesaba sahiptirler ve siteleri sisteme eklenir. Sizler için tüm menüleri bir başlık altında toplayıp, bir bir anlatma gayreti içerisindeyim  ( Google Webmaster Tools Menüleri >> )

Bu gün sizlere tanıtacağım Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım konusuna uygun bir şekilde Türkiye'nin en büyük sitelerinden biri olan milliyet.com.tr  uygun fırsatı yarattı.

Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım
Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım

Milliyet.com.tr adresi son iki gündür Google tarafından engellenmiş haldeydi. Buna neden olan ise kötü niyetli olan yazılım barındırması. ( Reklamcılık ile İlgili Bir Faktör Sebebiyle ) , her ne kadar virüs saldırısı olarak resmi açıklama yapma çabaları olsa da yasaklanmalarının sebebi kullanıcıyı rahatsız edecek şekilde reklam sunmaları.

Google tarafından kötü niyetli olan bu reklam sunuş içeriği sebebiyle milliyet.com.tr 'nin tüm sayfaları yasaklandı. Arama motorunda çıkan sonuçlara tıkladığımızda yada direk siteye giriş yapmaya çalıştığımızda uzun süre yukarıdaki uyarıyı gördük. Milliyet sistemini düzenleyerek tekrar giriş yapılabilir hale getirildi.  ( Çok Ciddi Bir Gelir Kaybı Yaşadıklarına Şüphe Yok )

Daha önce sizlere farklı tipte Google engellemesinden bahsetmiştim : Google Filtre >> , Google Sandbox >> 

Milliyetin başına gelenler ise üçüncü tarz bir Google banı olan kötü niyetli yazılım içeriği. Diğer cezalandırmalar sadece Google arama motoru cezalandırmaları olarak kalsa da Milliyetin yaşadığı genel bir yasaklanma. Hem Google arama motorundan hemde Google Chrome üzerinden siteye girişler engellenmiş durumda. Buna benzer sıkıntıların yaşanmaması için Google site sahiplerine Google Webmaster Tools üzerinden bir raporlama servisi sunuyor. Farkında olmadan kötü niyetli yazılım içeriğine düşmüş siteler engellenmeden bu yazılımların farkına varıp hatayı düzeltebilsinler ve sitelerin sağlık durumunu kontrol edebilsin mantığı ile tasarlanmış.

Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım
Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım

Kötü niyetli yazılım ayağı, sitenizde bulunan kimi içeriğin diğer kullanıcılara zararlı olduğu kanısına varıldığında size uyaran bir servistir.  Sitenizde kötü niyetli yazılım bulunup bulunmadığını Google Webmaster Tools - Kötü Niyetli Yazılım başlığından kontrol ederek, Google tarafından engellenmenin önüne geçebilirsiniz. Tam olarak işlevi sizin farkında olmadan eklediğiniz bir takım içeriğin kullanıcıya zarar vermesini engellemektir. Yazılımları temizlemezseniz Türkiye'nin en büyük sitesi olsanız dahi cezalandırılabilirsiniz.

Blogger sitelerinde pek yaşanna bir sıkıntı değildir. Fakat kimi zaman eklediğiniz kod dizinleri yada eklentiler bu soruna neden olabilir.  Bu sebeple belli aralıklar ile Webmaster Tools kullanarak sitenizin kötü niyetli yazılım içerip içermediğinizi kontrol etmeniz gerekir.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger