Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri - III

Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri
Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri

Bir blog yazarı olarak sitenizi ziyaret eden kullanıcıların, ne kadarını sitenizin takipçisi haline getirebiliyorsanız o kadar başarılısınız düşüncesinde olduğumu sizlere daha önceki yayımlarında vurgulayarak açıklamaya çalıştım. Bu trafiğe olan yaklaşımımın Google ile paralellik gösterdiğini ise sizlere Sabit Ziyaretçi / Kemik Ziyaretçi / Takipçiler Nedir Ne Değildir ? >>  konusunda açıklamaya çalışmıştım. Kemik ziyaretçi edinme konusunda hazırladığım yazı dizisinde domain seçiminin öneminden , sosyal medya katkısından , otorite site olmaktan, içerik ve takipçi mekanizmasının öneminden bahsettim.  Şimdi ise kullanıcıları değerlendirerek yaptığımız hataları ve doğruları tespit etmeye çalışma konusunda size yardımcı olmaya çalışacağım.

  • Gelen Tepkileri ve Talepleri Değerlendirin : Başarılı olmak için kemik ziyaretçilerinizin artırmasının öneminden bahsetmiştim, tabi ki kemik ziyaretçilerinizi artırırken daha önceden sizleri takip etmeye başlamış kullanıcılarınızı kaybetmemeye çalışmalısınız, bu sebeple anketler, ziyaretçi defterleri ve direk iletişim adresi ile ziyaretçilerinizin düşüncelerini almaktan çekinmeyin.  Bir blog yazarı olarak en önemli amacınızın insanlara faydalı olmak olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın, kullanıcılarınızın neye değer verip neyi algılamada sorun yaşadığını anlamaya çalışıp bu değişkenleri için farklı türde yatırımlar yapmaktan kaçınmayın.  Örnek vermek gerekirse kısa süre önce takipçilerimden aldığım bir çok mailde daha kısa yazılar yazmamı yada yazıları bölmemi rica ettiler. Tepkilerini değerlendirip artık uzun konularımı daha fazla parçaya bölmeye özen gösteriyorum .
  • Kullanıcıları Algılayın : Kullanıcılar için anketler düzenleyerek, iletişim formaları hazırlayıp düşüncelerini almak harici ziyaretçileri algılayabileceğiniz en etkili yöntem webmaster araçlarıdır. Google Analytics ve Google Webmaster Tools sizlere ziyaretçi hareketleriniz hakkında çok şey söyler. Sadece gelen trafiğinizi kontrol edip çıkmanız sizin zararınıza olacaktır. Size Google tarafından ücretsiz sunulan tüm verileri analiz ederek, fikir edindiğiniz verilere göre hareket edin. Kullanıcı hareketlerini takip ederek mantıklı yatırımlar yapmanız size olumlu katkıda bulunacaktır.  
Hitap ettiğiniz kitleyi doğru bir şekilde anlamak size SEO yönünden ve kaliteli ziyaretçi trafiği açısından fayda sağlayacaktır.

Google Analytics verilerini algılamanıza yardımcı olması açısından, Google Analytics Dersleri >>  

Google Webmaster Tools menülerinin kullanımı açısından ise, Google Webmaster Tools Dersleri >>


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger