Pinterest Analytics Özelliği Devrede

Pinterest Analytics Özelliği
Pinterest Analytics Özelliği

Sosyal medya platformlarının web sitesi sahipleri için ne denli büyük öneme sahip olduğunu bir çok yazım ile sizlere açıklamaya çalıştım. Bu sebeple her sosyal medya platformunu etkin bir biçimde kullanabilmeniz adına sizlere çeşitli sosyal medya stratejileri de sunmaya özen gösteriyorum. Daha önce geniş bir yelpazede sizlere Pinterest sistemini tanıtmış ve kullanmanızın faydalarının dan, maksimum düzeyde avantaj sağlayabilmeniz için neler yapmanız gerektiğine kadar ayrıntılı olarak açıklamaya gayret ettim. Tüm yazı dizisini sayfanın sonunda görebilirsiniz.

Site sahipleri için sosyal medya platformlarının önemi artıkça sosyal paylaşım platformları da buna kayıtsız kalamıyor ve sistemlerini site sahipleri için uyarlamaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu ise Pinterest, Pinterest sistemi site sahiplerine pinlemelerini istatistik olarak sunacak uygulamasını devreye soktu. Pinterest Analytics özelliği ile sitenizin içeriğinin ne zaman, kaç kere pinterest üzerinden paylaşıldığını denetleyebiliyorsunuz. Bu sayede yayınlarınızın Pinterest üzerinden paylaşım istatistiklerini görebilir ve kullanıcılarınızın hangi içeriğinizi paylaşılmaya değer bulduğunu algılayabilirsiniz.

İçeriğinizin paylaşılma oranlarını görmeniz için kişilerin sizin takipçiniz olmasına gerek yok. Sitenizi ziyaret edip Pinterest üzerinden paylaşım yapılan tüm istatistikler size sunulur. Pinterest analytics özelliğini kullanabilmek için Pinterest üyesi olmanız ve blogunuzu / sitenizi onaylatmanız gerekiyor. Bu işlem Blogger kullanıcıları için bir takım zorlukları beraberinden getiriyor. Size bu süreç için öncelikle buradan alalım : Blogger Siteleri Pinterest Onaylatmak >> 

Onaylatma işlemi yapmak istediğinizde Pinterest sistemi yeni arayüze geçmek isteyip istemediğinizi soracak, geçiş işlemini onaylayarak yolunuza devam edin. Ardından yapmanız gereken ise sitenizi yeni Pinterest arayüzüne adapte etmek.  Kullanıcı resminize tıklayın ve ayarlar menüsünü açıp analytics sekmesine kullanın.

Pinterest Analytics Özelliği
Pinterest Analytics Özelliği 

Analytics özelliklere sizlere siteniz üzerinden gerçekleşen pinleme ve site üzerinden gerçekleşen paylaşımlarınızın oranlarını verecek.

Pinterest Analytics Özelliği
Pinterest Analytics Özelliği

Tekrardan hatırlatmak istiyorum ki her link paylaşımı size fazladan link sağlayarak seo çalışmanızı kuvvetlendirecek ve paylaşımlarınız size ziyaretçi olarak dönecektir. Bu sebeple verilerinizi düzenli olarak kontrol ederek yatırım yapmanız gereken alanı belirleyin.

Tüm Yazı Dizisi :




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger