Link Takibi - Link Sayacı ( Kampanyalar İçin Sayaç )

Link Takibi - Link Sayacı
Link Takibi - Link Sayacı

Bir linkin kaç kere tıklandığını sayabilmek için bir yöntem var mı diye sordu ? Uygulamaya çalıştığı strateji çekilişlerde hangi linklerin kaç kere tıklandığını saymak. Sizde farklı amaçlar için bu basit yöntemi kullanabilirsiniz. Goo.gl sayesinde paylaştığınız bir linkin kaç kere tıklandığını, hangi ülkenden girildiğini , linki tıklayanların ne tür browser kullandığını görebiliyorsunuz.

Goo.ly Google'ın ücretsiz olarak sunduğu bir link kısaltma servisi , Ziyaret etmeniz gereken site : http://goo.gl/ Google hesabı bulunan herkesin otomatik olarak kısaltma servisinden de hesabı var.

Link Takibi - Link Sayacı
Link Takibi - Link Sayacı
Takip etmek istediğimiz linki Paste Your Long URL Here kısmına kısaltın yan kısımda kısaltmış olan linki göreceksiniz.

Örnek teşkil etmesi için

Bloggerdersleri.com adresini kısaltıyorum ve  http://goo.gl/cDs4x haline getiriyorum. Kontrol panelinden görebileceğiniz gibi oluşturmuş olduğunuz linkin bilgileri size sunulacak.

Link Takibi - Link Sayacı
Link Takibi - Link Sayacı

Clicks sekmesi http://goo.gl/cDs4 linkine kaç kere tıklandığını gösterir. Details menüsüne tıklayarak link ile giriş yapan kullanıcılar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Link Takibi - Link Sayacı
Link Takibi - Link Sayacı

Details Kısmında Görebilecekleriniz  :
  • Total Links : Linke tıklanma sayısı ve hangi günler tıklandığının raporu.
  • Referrers : Bu bölüm linke tıklayan kullanıcıların hangi platform üzerinden geldiğini gösterir. ( Facebook , Google Plus ya da diğer siteler ) 
  • Browsers : Linke tıklayanların hangi tip browser kullandığını gösterir. 
  • Countries : Linke tıklayanların hangi ülkelerden giriş yaptığını listeler. 
  • Platforms : Linke tıklayanların ne tür bir yazılım ile internete bağlandığını istatistikler. 
Bu özelliği sizlere tanıttıktan sonra tam olarak ne için kullanıldığını sizlere açıklamak istiyorum. Kimi zamanlar site sahipleri reklam alarak takip edemeyecekleri dönüşleri belirlemek isterler. Durumu rahat olarak anlatabilmek için spesifik bir örnek üzerinden gitmek istiyorum. Büyük Facebook sayfalarından reklam almaya karar verdiniz , Google Analytics üzerinden tüm Facebook dönüşlerini görebilirsiniz fakat hangi sayfadan ne kadar ziyaretçi geldiğini göremezsiniz. Bunu anlayabilmek için her Facebook sayfası için özel bir Goo.gl linki oluşturursunuz tüm linkler aynı sayfaya yönlendirilmiş olsa bile farklı link üzerinden gelirler ve böylece nereden ne kadar ziyaretçi elde ettiğinizi görebilirsiniz.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger