Site Piramidini Sağlıklı Tutma Yöntemleri

Blogger Seo - Alt Sayfaları Sağlıklı Tutma Yöntemi
Blogger Seo - Alt Sayfaları Sağlıklı Tutma Yöntemi

Bir önceki yazımda sizlere site piramidi sisteminden bahsetmiş ve kaliteli bir site tasarlamak için alt sayfaların öneminden bahsetmeye çalışmıştım. Blogunuza yapabileceğiniz en kötü şeyin ise yayınları kaderine terk etmek olduğunu belirtim.  ( Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi >> ) Alt sayfalarınız sitenizin temelidir ve sürekli güncellenmeleri denetlenmeleri ve tekrar tekrar kullanıcılara sunulmalıdır.

  • Alt Sayfaları Güncelleyin :  Öncelikle alt sayfalarınızı yayınlarınızı kolayca nasıl güncelleyebileceğinizden bahsedelim. Yorumlar çok önemli , bloglarda yorumların önemi gibi konularda sizlere söylenen her zaman yorumların seo yönünden yararlı olduğu olacaktır. Bunun nedeni yorumların sayfayı güncelleyecek ve yeni içerik ekleyecek olmasıdır. Mümkün olduğunca yorum almaya çabalayın bu sayede alt sayflarınızın değere artacak ve referans olduğu ana sayfanızın değeri artarak sitenizin genel anlamda SEO puanı yükselecektir.  Bunu başarmak için ziyaretçilerinize her zaman cevap veren bir blog yazarı olmalısınız. 
  •  Alt Sayfaları Denetleme : Özellikle farklı sitelere link veren yayınlar hazırlıyorsanız sizin için en tehlike olabilecek şey link verdiğiniz sitelerin kapanmış yada link verdiğiniz içeriğin silinmiş olmasıdır. Bu nedenle linkleriniz Google tarafından kırık olarak algılanır bu alt sayfanıza zarar verecek bir etkendir. Bu sebeple verdiğiniz linkleri sürekli kontrol etmelisiniz. O kadar link nasıl kontrol edilecek diyorsanız bunun çok kolay bir yolu var : Kırık Link Tespit Etme Yöntemi >> 
  • Tekrar Kullanıcıya Sunulmaları : Hazırladığınız yayınların üstünden zaman geçtikçe siteyi ziyaret eden kullanıcıların eski yazılara ulaşması sıkıntılı bir hal olabilir. Bu sebeple yeni yayınlarınızdan eski yayınlara link vererek kullanıcıların fark etmesini sağlayın. Örnek vermek gerekirse Alt sayfaları denetme başlığında size eskiden yazmış olduğum bir yazıya yönlendirdim. 
  • Sosyal Paylaşım Siteleri Kullanımı : Sosyal paylaşım siteleri Google tarafından oldukça sevilen sitelerdir ve sürekli denetlenir. Eski yayınlarınızı sosyal paylaşım sitelerinde tekrar paylaşmak eski yayınlarınızı tekrar Google sistemine sinyalleyecektir. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger