Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi

Blogger Seo - Site Piramidi
Blogger Seo - Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi

Bir blog yazarı olarak kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük yazdığınız yayınları bir kenara bırakarak yeni yazılarınıza odaklanmaktır.  Blogger şablonlarınız temel olarak dört adet algı üzerine inşa edilir. i  Alt Sayfa  >> Alt Başlıklar >> Kategoriler >> Ana Sayfa

Blogum üzerinden örnek vermek gerekirse
Blogger ile Google Webmaster Tools kullanımı hakkında yazdığım bir yayın ( Alt Sayfa )
Google Webmaster Tools Başlığı ( Alt Başlık )
Google Dersleri ( Kategoriler )
Blogger Dersleri ( Ana Sayfa )

Sırası ile sayfalar birbirine referans olarak birbirini taşır her sayfa ( alt sayfa , alt başlık , kategoriler ) ana sayfanıza referans olur.

Blogger Seo - Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi
Blogger Seo - Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi

Bir site yapısı özetle bu şekilde algılanır ve sitenin başarısı bu inşa yapısının kalitesine bağlıdır. Burada önemle üzerinde durmak istediğim durum her sayfanın sanki farklı bir siteymiş gibi algılanmasıdır. Yani her sayfa diğer sayfaya referans olur, destekler ve tamamı ana sayfaya bağlıdır. Referans sistemini daha önce sizlere açıklamaya çalışmıştım : Sayfalar Arası Referans Olma Sistemi >> . Bir site yapısını bir piramit inşasına benzetebilirsiniz.

Blogger Seo - Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi
Blogger Seo - Site Piramidi ve Referans Olma Sistemi

Çizdiğim kalitesiz piramit için kusura bakmayın pek yetenekli değilim fakat derdimi sizlere anlatmaya çalışıyorum. Site inşası yukarıda gördüğünüz düzendedir. Tahmin edebilirsin ki piramiti mümkün olduğunca yüksek inşa etmek için güçlü temele, yani alt sayfalara ihtiyacınız olacak.  Bir sitenin en önemli çalışma mekanizması alt sayfalarıdır, bu sebeple her yayınınızın blogunuzun bir temel parçası olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Alt sayfaların başına gelecek en kötü şey ise kalitesiz içerik üretmek yada kaliteli içeriğin yayınlanıp kaderlerine terk edilmesidir. Bir bina inşa edildikten sonra ne kadar sağlıklı olduğu sürekli denetlenir, bu sayede daha sağlıklı kullanılır.  Bloglar içinde bu durum geçerlidir, sitenizin alt sayfalarını kaliteli olarak üretmek ve kaliteli içeriğinizi terk etmemelisiniz.  Sistemin sizlere mantığını anlatabildiysem ne mutlu bana.  İncelemenizi tavsiye ettiğim diğer yayınlar.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger