Blogger Dinamik Temalarda Kaydırma Çubuğu Sorunu

Blogger şablonlarında kullanılmak üzere Blogger dinamik şablonları bundan 1.5 sene evvel devreye girdi. Kullanılmaya başladığı günden beri sürekli sorun çıkaran Blogger Dinamik Şablonları zamanla çeşitli eklentiler ve izinler ile güçlendirilse de hala gerekli verim alınabildiği söylenemez. Bunun yanında tasarımsal sorunlarada gebe olan dinamik şablonların bir sorunu daha ortadan kaldırıldı.

Blogger dinamik şablonların da çoğu zaman açılıp kapanır sidebar , tarayıcınızın kaydırma çubuğunun üzerinde kalıyor ve  bu durum siteyi ziyaret eden kullanıcılara sıkıntılı anlar yaşatabiliyor. Ekleyeceğimiz bu eklenti sayesinde sidebar ile olan sorunumuzu çözebiliyoruz.

Bu güne kadar Blogger dinamik şablonları kullandım böyle bir sorun yaşamadım diyorsanız büyük ihtimal yanılıyor olmalısınız çünkü her dinamik şablonda bu sorun aktif. Yukarıda sizlere bir örnekle durumu açıklamaya çalıştım. Gördüğünüz gibi ilk resimde sidebar kaydırma çubuğunun üstüne gelmiş ve sayfanın devamını görmek isteyen kişi sayfayı kaydıramıyor.

Gelelim ufak bir CSS kodu ile  sabitleme işlemine,

1 ) Blogger yönetim panelinden şablon ayarlarına geçin HTML'Yi düzenle sekmesine tıklayın ve Blogger temanızın kodlarını açın.
2 ) CTRL+F klavye kombinasyounu ile kodlar arasında ]]></b:skin> kodunu bulun.
3 ) ]]></b:skin> kodunun üzerine aşağıda ki kod dizinini ekleyin.


.viewitem-open #gadget-dock{
position: absolute;
width: 10px !important;
overflow: hidden;
margin-right: 56px;
}
.viewitem-open #gadget-dock:hover, .viewitem-open #gadget-dock.gadget-notifying,.ssyby, .viewitem-open #gadget-dock.gadget-opening{
position: absolute;
width: auto !important;
margin-right: 17px;
overflow: visible !important;
}

CSS kodları ile çubuklar sabitlenir ve sitenizi ziyaret eden kullanıcılar yukarıda resim ile açıklamaya çalıştığım sıkıntıyı bir daha yaşamazlar.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger