Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri

Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri
Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri

Blogger site hızı yazı dizimizde site hızımızı yükseltecek bir iki durumdan bahsedeceğiz. Öncelikle belirtmekte fayda var ki site hızını belirleyen bir çok değere Blogger da müdahale edemezsiniz, bu konuda sınırlı yetkiye sahipsiniz. Site hızını artırmak için kullanabilir yöntemlerin bir çoğu Blogger'da uygulanamaz bu sebeple özel durumumuzu dikkate alan tedbirler almamız gerekecek. Blogger site hızını belirlerken iki önemli unsurumuz var. Bir tema seçimi, iki seçtiğimiz temayı nasıl kullandığımız.

En önemlisi tema seçimi  bu bölümde hızlı tema nasıl seçilir konusunu ve hızlı olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğiz. Bir önceki yazımda bir sitenin tema hızının ne şekilde ölçülebileceğini açıklamıştım. ( Blogger Site Hızı Ölçümü >> ) Tema seçerken özellikle tema hızınızı kontrol etmelisiniz. Örnek vermek gerekirse  http://temalar.bloggerdersleri.com/2013/04/blogger-teknoloji-temasi.html üzerine konuşalım, temanın demo sayfasını açarak hızını test edeceğiz

 http://gtmetrix.com/ sitesinin sorgusuna göre gayet yüksek bir puan almış.

Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri
Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri


Alexa değerlendirmesine bakacak olursak, Blogholic Average ( Ortalama ) olarak nitelendirilmiş, kabul edilebilir bir değer.

Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri
Blogger Site Hızını Yüksek Tutma Stratejileri

Temanın kendi hızı haricinde blogunuzu hızlandıracak taktiklerden bahsetmek gerekir ise Blogger da bu konuda çok fazla bir şey yapma imkanına sahip değilsiniz. Fakat bir iki küçük katkımız olabilir.

Görsel Kullanımı : Kullandığınız görselleri farklı sitelere yükleyip yada farklı sitelerden link olarak alıp kullanıyorsanız bunu yapmayın. Farklı bir siteden görsel veya kod göstermek sitenizi yavaşlatacaktır. Mümkün mertebe kendi yüklediğiniz görselleri kullanmaya çalışın. Fark ettiyseniz Blogger yayınları içerisinde ki resimler biraz bulanıktır üzerine tıkladığınızda daha net kullanılır halde açılır. Bu konuyu şu kısımda açıklamaya çalışmıştım: Blogger Resimlerde Yaşanan Netlik Sorunu >>  Bu tarz bir ayarı sadece özel durumlarda kullanın, sayfa içinde mümkün mertebe görselleri ufak boyutlarda gösterin, resmi daha net görmek isteyen üzerine tıklayacaktır.

Gadget Kullanımı : Gerekmedikçe blogunuza manasız Blogger eklentileri yüklemeyin, sadelik her zaman iyidir. Sade bir tema daha kolay açılacaktır. Ayrıca her gadgetı da her sayfada sunmanıza gerek yok. Örnek vermek gerekirse blogunuzun ana sayfasında bir takım yayınları ön plana çıkarmak için manşet eklentisi kullanıyor olabilirsiniz. Ara sayfalara girdiğinde ise bu manşeti göstermeyin. milliyet.com.tr de bunun canlı demosunu görebilirsiniz. Her hangi bir habere tıkladığınızda manşetler yeni sayfada görünmez, bu siteyi daha hızlı bir hale getirir. Blogunuz da gadgetları sadece ana sayfada yada sadece ara sayfalarda kullanma özelliğini kullanın. Blogger konusunda yayın yapan bir çok  arkadaş bu konuyu ayrıntılı olarak ele aldığı için ben tekrar açıklamayacağım. İncelemek isterseniz : Gadgetları Belli Sayfalarda Göstermek>> 

Blogger Site Hızı Yazı Dizisi



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger