Blogger Tema Seçimi Teknik Değerlendirme

Blogger Tema Seçimi - Teknik Değerlendirme
Blogger Tema Seçimi - Teknik Değerlendirme 

Blogger şablonu ile yayın yapmak isteyen blog sevdalıların kendilerine ilk sordukları soru nasıl bir tema seçmeliyim olmuştur, bu bölümde sizlere tema seçerken dikkat etmeniz gereken bir takım teknik bilgiden bahsedeceğim. Öncelikle çok rica ediyorum kimi sitelerin temalar için sunduğu SEO puanlarını ciddiye almayınız. Ayrıca sürekli tema değiştirmek gibi bir fikriniz olmasın : Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları >>  

Tema seçerken sorgulamaları kendiniz yapmalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir iki teknik unsur var.
  • Güncel Temaları Tercih Edin : Yeni tasarlanan temaları tercih etmemizin nedeni internet teknolojisinin sürekli olarak yenilenmesidir. Eskiden kullanılan çoğu kod şu anda kullanılmaz ve kullanılan siteler hem yavaş açılır hemde eski kod barındırması sebebi ile olumsuz SEO puanı değerlerine neden olur. Son tasarlanan güncel temalar ise nispeten yeni kodlara daha uyumlu durumdadı ek olarak blogunuza ekleyeceğiniz bir çok eklenti de eski kod sistemleri ile çalışmayabilir. Eski temalar üzerinde bir takım yeniliğe gitmek istediğinizde eski kod tasarımına ait kaynaklar bulamayabilirsiniz. Bu nedenle temalarınızı mümkün mertebe son yıllarda tasarlananlar arasından seçin.
  • W3C Hatalarını Kontrol Edin : W3C hatalarını öğrenmek için zaman harcamayın bir Blogger kullanıcısı olarak ( tema tasarlamayı düşünmüyorsanız ) tek bilmeniz gereken W3C standartları , bir temanın kodlarının ne kadar sağlıklı olduğunu test eder. Seçtiğiniz temalarda mümkün olduğunca az hata bulunmasına gayret edin. Bu hatalar düzeltilebilir olsa da Blogger şablonları bu hataları düzeltmek istediğinizde sizi hoş sürprizler yapabilir. Ne kadar az kod hatası o kadar kaliteli, hızlı çalışan ve SEO yönünden olumlu sonuç verecek bir tema .. 
  • Hızlı Bir Tema Seçin : Elinizden geldiğince hızlı bir tema bulmaya özen gösterin.  Tema hızı konusunda ayrıntılı bir değerlendirme yapmak için incelemenizi öneririm : 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger