Blogger Doğru Tema Seçimi

Blogger Doğru Tema Seçimi
Blogger Doğru Tema Seçimi

Seçeceğiniz temanın her şeyden önce nasıl göründüğüne ne kadar şık göründüğüne odaklanıyorsanız bir o kadar yanılırsınız. Şık ve hoş bir temaya sahip olmak doyurucu bir özellik olsa da her şeyden önce blogunuzu ziyaret edenlerin blogunuzdan faydalanmaya çalışan, yazılarınızı okuyan , sayfalar arasında dolaşan ve sosyal paylaşım siteleri üzerinde paylaşım yapan kişiler olduğunu unutmayın. Ne arama motoru botlarının başarı değerlendirmelerini ilk sırada önemseyin nede temanın ne kadar profesyonel göründüğünü. Dikkate almanız gereken temanın kullanabilirliği olmalıdır. Bu sebeple temalar arasında bir seçim yaparken bu sitenin sahibi olacağım gözü ile değil bu siteyi onlarca dakika okuyacağım gözü ile bakın. Kendinizi potansiyel ziyaretçilerinin yerine koyarak temaları inceleyin.

Temanızda ki içerik okunabiliyor mu ?
Temanız göz yoruyor mu ?
Temada yazı içinde kullanılan linkler belirgin mi ?
Sayfa içerisinde dolaşmaya imkan veriyor mu ?
Blogunuz da zaman geçiren kişi belli süre sonra bunalacak mı ?
Yayınların sosyal paylaşım siteleri üzerinden rahat paylaşılabiliyor  mu ?

Bu soruları kendinize göre değerlendirin. Bunun haricine dikkat etmeniz gereken ve pekte bahsedilmeyen özelliklerden biri,  sitenizin menüsünün sağda olmasıdır.  Bunun nedeni arama motoru botları Latin alfabesini okumak için özelleşmiştir. Siteyi soldan sağa doğru okurlar, menüler solda olursa ilk görülecek yer yeni yazınız değil menüleriniz olur,  arama motoru botlarının ilk karşılaştığı alan menüler değil yayınlar olmalı. Bunun harici durumlarda indexlenmede  ( İndexlenme Nedir >> sorunlar yaşayabilirsiniz.

Seçim ardından temanızın bir takım teknik özelliklerini değerlendirebilirsiniz : Blogger Tema Seçimi Teknik Değerlendirme >> 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger