Kullanıcı Tabanlı Blog İçeriği vs Güçlü SEO

Kullanıcı Tabanlı Blog İçeriği vs Güçlü SEO
Kullanıcı Tabanlı Blog İçeriği vs Güçlü SEO

Arama motorları üzerinden ziyaretçi elde etmenizi sağlayacak SEO çalışmalarının bir blogun kalitesini artırmakta ki önemi hepinizce malum. Fakat son zamanlarda SEO bilgi birikimi bir takım sorunlara neden olacak kadar önemsenme ve buna bağlı olarak gereksizce kullanılmaya başlandı. Farkında olmasalar da takipçim olan bir çok blogu ziyaret ederek çeşitli sorunları tespit edip bu eksiklikler ya da yanlış kullanımlar hakkında yayınlar hazırlamaya çalışıyorum. Son günlerde görebildiğim en büyük sorun hazırlanan yayınların ziyaretçilere faydalı olmak adına değil, arama motorlarından ziyaretçi elde etmek için hazırlanıyor olması.

Arama motoru optimasyonu ( SEO ) blog başarısı için bir amaç değil, kaliteli ziyaretçi kitlesi oluşturmanızda araç olmalıdır.

Blogunuz da yayınladığınız yayınları arama motoru botlarına beğendirmek den önce internet kullanıcılarınıza yardımcı olamak yada bir takım bilgiler paylaşmak için yazdığınızı unutmayın. Sizin odaklanmanız gereken nokta, arama motoru botlarının mutluluğu ve sayfanızı ne derece kaliteli gördükleri değil, blogunuzu ziyaret eden kitleye ne kadar faydalı olduğudur. Hiç bir SEO çalışması yapılmamış, kaliteli içeriğe sahip olan blogların binlerce takipçi edinip, başarılı olduğu görülse de zayıf içerik ile oluşturulmuş ve mükemmel derecede SEO puanına sahip başarılı olmuş tek bir blog bulamazsınız. Bir blog sahibiyseniz ilk yapmanız gereken kaliteli, özgün ve ziyaretçiye faydalı olmaya çalışan içerikler oluşturmaktır.

Kullanıcı Tabanlı Blog İçeriği vs Güçlü SEO
Kullanıcı Tabanlı Blog İçeriği vs Güçlü SEO

En Çok Karşılaştığım Yanlış SEO Stratejileri :

  1. Uzun içerik kalitelidir. Doğrudur , Google ve diğer arama motoru botları içeriği oldukça önem verir. Fakat bu blog yazarı olarak sizin konuyu gereksizce uzatmanızı gerektirmez. 
  2. Aşırı Anahtar Kelime Kullanımı : Anahtar kelimelerin yayın içerisinde bolca bulunması sizi anahtar kelimelerde yukarı çeken bir SEO stratejisidir fakat sadece Arama motoru sıralamalarında yükselmek için gereksizce Anahtar Kelime kullanmayın. 
  3. Alakasız Başlık Seçimi : Anahtar kelimelerin başlıklarda kullanılması aramalarda bulunmanızı kolaylaştıracak bir yöntemdir. Sadece arama motorlarından ziyaretçi almak adına başlıklarınızda alakasız anahtar kelimeler kullanmayın. 
  4. Olmayan Kategori Kullanımı : Kategori halinde sunduğunuz linkler Google gözünde çok değerlidir fakat sadece belli tip anahtar kelimelerde yükselmek için içeriğinizin olmadığı ve alıntılardan oluşan, sorulan sorulara cevap veremeyeceğiniz kategoriler oluşturmayın. 
Arama motorları tarafından kaliteli içerik olarak algılanmak adına anahtar kelimeleri sıkça kullanmak yada alakasız şekilde başlıklar tercih etmek , blogunuz içerisinde ilgisiz etiketler kullanıp bağlantısız kategoriler oluşturmak size fayda değil uzun vaade de hem SEO yönünden hemde ziyaretçi kalitesi açısından zarar verecektir.  Unutmadan belirtmeliyim ki yürütülen alakasız SEO çalışmalarının sonucu Google tarafından cezalandırılmaktadır.

Aşırı ve manasız SEO çalışmaları spam olarak nitelendirilmez ve başarıya ulaşırsa bile arama motoru botlarından gelecek olan kişilerin seri halde sitenizden ayrılmasına neden olacak ve böylece SEO puanınızın olumsuz etkileneceğini unutmayın. Bunun haricinde okunması zor , akıcılığı olmayan, anlam bütünlüğü ifade etmeyen, kullanıcıya yeterince yardımcı olmayan her yayınınızın kaliteli takipçi kitlesi oluşturmanızı engelleyeceğini unutmayın. Blogunuza  gereksiz SEO uygulayıp üst sıralara yükselmek için yayınlarınızı dolayısı ile blogunuzu katletmeyin. Arama motoru optimasyonu ( SEO ) blog başarısı için bir amaç değil, kaliteli ziyaretçi kitlesi oluşturmanızda araç olmalıdır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger