Blogger RSS Yayını İçin FeedBurner Kaydı

Blogger İçin Feed Burner İle RSS Yayını
Blogger İçin FeedBurner İle RSS Yayını 
Rss beslemeleri ile blog takipçilerinizin her güncelleşmesinden haberdar olmasını sağlayarak sürekli takipçi sayınızı ve doğal olarak hitinizi artırabilirsiniz. Bloglar için kullanabileceğiniz en iyi sistemlerden biri Google'ın ücretsiz olarak sunduğu FeedBurner. FeedBurner servisini kullanmak için tek ihtiyacınız olan Google hesabı. Çok yakında Türkçe desteği yayına gireceği düşünülüyor olsa da henüz devreye girmiş değil. Bu sebeple adım adım sizler için anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Google hesabınızla giriş yapın ardından FeedBurner servisi için buradan buyurun : http://feedburner.google.com/

FeedBurner sayfasına girdiğimizde verilen boşluğa blogumuzun atom uzantısını ekliyoruz.  http://www.blogger-hakkinda.blogspot.com/feeds/posts/default . Blogger hakkında bölümünü kendi blogunuz için uyarlayıp I am a Podcaster! sekmesini işaretleyerek Next butonuna tıklıyoruz.

Blogger RSS Ayarları
Ardından FeedBurner bize bir hoş geldin mesajıyla beraber bir kullanıcı adı seçmemizi ve title ayarı yapmamız istiyor. Feed Title için blogunuzun kısa bir başlık belirliyorsunuz. Feed address bölümüne ise blogunuzun feed adresini seçiyorsunuz. Next sekmesine tıklamanız ardından ( http://feeds.feedburner.com/belirlediğinizfeedadresi ) özel FeedBurner adresimize sahip olmuş oluyoruz.

Blogger Feed Burner Rss Ayarı
Blogger FeedBurner Rss Ayarı 
FeedBurner servisi blogumuz için oluşturdu FeedBurner adresini bize sunuyor.

Blogger Feed Burner RSS  Oluşturmak
Blogger FeedBurner RSS  Oluşturmak 

Next butonuna tıklamanız ardından FeedBurner son ayarları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Buraları doldurmanız gerekmiyor fakat seo açısından oldukça yararlı olacak kanaatindeyim.

Category : Blogunuza en uygun kategoriyi belirleyin
Subcategory : Blogunuza uygun kategorinin alt basamağını belirleyin
Podcast İmage Location : FeedBurner için kullanmak isterseniz ikon seçin
Podcast Subtitle : Blogunuzun Kısa Bir Tanıtım Sloganı
Podcast Summary : Blogunuzun Konusunun Kısa Özeti
Podcast Search Keywords : Blogunuz Hakkında Anahtar Kelimeler
Podcast Author E-Mail : E-mail Adresiniz

Blogger Feed Burner Ayarları
Blogger FeedBurner Ayarları
Gerekli içerikleri girmeniz ardından geçmemiz gereken son bir bölüm mevcut. Daha fazla  istatistiki bilgi almak istiyorsanız boşluklara tik ekleyin ve işleminizi tamamlayın.

Blogspot Feed Burner Ayarları
Blogspot FeedBurner Ayarları 
İşlemler tamamlandıktan sonra belirlediğiniz kullanıcı adıyla oluşturulmuş ve FeedBurner alt yapısıyla çalışan bir rss beslememiz var. ( Benim RSS Adresim : http://feeds.feedburner.com/bloggerdersleri/MOiP ). Artık tek yapmanız gereken bloglarınızda RSS beslemelerinizi kullanıcılarınıza sunmak.

Blogger İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si
Blogger İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si
Son olarak bir de Blogger üstünden kayıt yapabilirsiniz. Blogspot yönetim panelinden Ayarlar > Diğer menüsünde bulunan Kayıt İçeriği Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si kısmına FeedBurner adresinizi ekleyerek kaydedin artık blogumuzla uyumlu RSSmiz hazır.

Bir çok tema Rss butonlarını size sunuyor size düşen linkinizi butonlara eklemek. Fakat farklı tarzda bir Rss butonu oluşturmak istiyorsanız şu konuyu inceleyin derim. : http://www.bloggerdersleri.com/2012/08/blogger-icin-3d-butonlar-sosyal.html


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger