Blogger Görseller İçin Seo Çalışması

Blogger Görseller İçin Seo Çalışması
Blogger Görseller İçin Seo Çalışması 

Bloglarınızda sıkça kullandığınız görseller ile ilgili Blogger seo çalışması yapmak sizi aramalarda bir adım öne çıkartırken aynı zamanda görsel aramalarından ziyaretçi de sağlayabilir.

  • Blogunuzda yer alan görseller için  konunun ve sitenin içeriğine göre anahtar kelimesi ile seo çalışması yapmak sitenizi Google'ın gözünde daha değerli kılar. Anahtar kelimenin görsel etiketlerin içerisinde bulunması sizi aramalarda bir adım öne çıkaran önemli bir etkendir.  Belirtmekte fayda var ki Google son güncellemesi ile artık görsellerin durumu ile ilgili olarak siteleri ve blogları aramalarda aşağıya çekebiliyor. Görseller için seo çalışması uygulamıyorsanız Google sitenizin kalitesiz içerik üreten bir site olduğu yargısına varıyor. 
  • Görseller üzerine seo çalışması yapmanın bir getirisi ise Google görsel aramalardan ziyaretçi kazanmaktır. Google görsel aramalarda konu içeriğinden ziyade resimlerin alt ve title etiketlerini ayrıca kaydediliş isimlerini dikkate alarak indexler. Görsellerin hakim olduğu kimi konularda ( Modifiyeli Araba, Dantel, El İşi, Fotoğraf Blogları )  görsellerden gelen aramalar çok yüksek oranlara ulaşabilir. 

Blogger Seo - Görseller İçin Seo Çalışması 

Görsel İsimleri : Bloglarınızda kullanacağınız resimlerin isimlerini hiç bir türkçe karakter kullanmadan kaydederek yüklemeniz gerekiyor. ısparta usülü Patatesli Milföy Böreği ile ilgili bir görsel ekleyecekseniz görselin bilgisayarınızda kayıt altına alınmış hali isparta-usulu-patatesli-milfoy-boregi ( Böyle bir börek yok sonra bunun tarifi ne ya hiç bir yerde bulamadım diye mesaj atmayın :)

  • Bu şekilde kayıt altına alınmış olan resminiz blogger'a yüklendiğin http://www....isparta-usulu-patatesli-milfoy-boregi.jpg şeklinde botlar tarafından algılanacaktır. Böylece Isparta Usulu Patetesli Milföy Böreği kalıbını kodlar içerisinde kullanarak mantıklı bir seo yatırımı yapmış olacaksınız 

Görsel Alt Etiketi : Blogger konularında kullandığınız etiketler ne anlam ifade ediyorsa alt kodu da resimler için aynı işleve sahiptir. Blogger kullanıcıları resimlerini yükledikten sonra Blogger'ın sunduğu imkanla alt etiketini görsellerine ekleyebilirler.


Blogger Görseller İçin Seo
Blogunuza resmi yerleştirdikten sonra üzerine tıkladığınızda açılan menüde  özelliklere tıklayarak gerekli alanları resimleriniz için doldurabilirsiniz. 

Title Etiketi Kullanmak : Blogger title etiketi alt etiketi ile aynı şekilde ekleniyor. Özelliklere tıklayıp iki alanı da doldurmalısınız. 

Başlık Kullanımı : Görsellerinize alt etiketi ekler gibi başlık ekle seçeneğini kullanarak başlıklar ekleyerek kullanıcıları resim hakkında bilgilendirebilir ve Google botlarına resmi alt etiketi hariç görselinizi farklı bir yöntemle daha tanıtmış olursunuz.

Görsellerin Boyutu : Sitenize eklediğiniz görseller sitenin açılış hızını düşürecek kadar yüksek boyutlara sahip olmamalı. Sitenizin  açılma hızı sizi arama sonuçlarında bir hayli geriye itebilecek bir kriterdir.

Boyutsuz Resim Kullanmayın : Blogunuza eklediğiniz her resmin height="" ve  width="" için sayısal değerliği tanımlanmış olmalı. Yazı içerisinde resim paylaştığınızda Blogger şablonu bunu sizin için ayarlar fakat Gadget ekle seçeneği işe oluşturduğunuz görsel alanlar ve menülerde bu özelliğe dikkat etmelisiniz.

İdeal bir Kod Dizinini Sizlere Sunayım :


<a href="http://www.bloggerdersleri.com/" imageanchor="1" style="margin-left: auto; margin-right: auto;"><img alt="Blogger Görseller İçin Seo Çalışması " border="0" height="240" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMu26gnD_C2ja2cX7p6BF0ovkcmCEQJsBc-6UigRTPgyC-YmPkZnCPCob9f7detcdkbHXhPwTyVMr5BB71V1pKa_IQzPpH8AHDwWtCWXbH9Tq-7klZnlYEdiTLJGIY3vFtTTTDUJ_M4uIc/s320/blogger-gorseller-icin-seo-calismasi.gif" title="Blogger Görseller İçin Seo Çalışması " width="320" /></a>

 - Alt ve Title etiketi belirlenmiş , Height ve Width boyut kodları düzenlenmiş , Borderın sayısal değeri tamamlanmış. 

Border Kullanımı : Blogunuzu oluşturacağınız temanızın özelliklerini kontrol ederken dikkat etmeniz gereken durumlardan biri temanın otomatik olarak resimleri çerçeve içine alıp almıyor olmasıdır. Resimleri çerçeve içine alarak Google botlarına görsel içeriği vurgularsınız. 

Özgün Resimler : Google arama motorunda öne çıkmak için her zaman söylenen özgün içerik üretimi görsellerde de geçerlidir. Basit bir iki yöntemle kendinize özgün resimler oluşturabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde bu konuyu da sizler paylaşmaya çalışacağım. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger