Blogger Görsel İçerik İle Hitinizi Artırın

Blogger Görsel İçerik İle Hitinizi Artırın
Blogger Görsel İçerik İle Hitinizi Artırın 

Google arama motorunun  açıkladığı tarama verilerine göre kullanıcıların yaptığı aramaların %10 nu görsel aramalardan oluşuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi görsel aramalardan aranan içerikler genelde belli konular üzerinde  Daha önceden de biraz bahsetmeye çalıştığım gibi dantel, el işi, modifiyeli araba, ünlülerin resimleri,  doğa resimleri aramalar daha yaygın.
Google Görsel Arama
Google Görsel Arama 

Google görsellerden aranan bir çok içeriği kullanıcıya Google'ın kendi linki üzerinden görüntülediğini ve gelen kullanıcının site içeriğini, site reklamlarını göremediğini fark etmiş miydiniz? Google arkada görsele ait olan site üzerinden kendi sistemi üzerinde resimleri gösterir. Böylece kullanıcı sizin blogunuzun içeriğini, reklamlarını göremez.

 Durumu hemen size örnekli gösterimi ile anlatmak istiyorum.

 Görsel aramalara bebek yazıyorum ve karşıma bir çok bebek resmi geliyor.

Blogger Görsel Arama Ayarları
Blogger Görsel Arama Ayarları

Üçüncü sıradaki mavi gözlü yavrucağın resmini görmek için tıklıyoruz ve Google kendi sistemi içerisinde resmi açıyor. 

Blogger Görsel Arama Ayarları
Blogger Görsel Arama Ayarları

Gördüğünüz gibi arka fon blogtan alınmış olsa da resmi kapatmadan arama yapan kişi içeriği göremiyor, reklamlara tıklayamıyor ve çoğu zaman blog hakkında bir fikri dahi olmadan Google linki üzerinden resmi görüp ayrılıyor.

İşte bizim değiştirmek istediğimiz durum bu şimdi Google'a gidip benim siteminin resimlerini arayalım ..
Görseller kısmına geçerek site:bloggerdersleri.com yazarsanız sitemde bulunan tüm indexlenmiş resimleri görebilirsiniz. Site: kodu bir arama parametresidir ve daha farklı parametrelerde buradan ulaşabilirsiniz ( Google Arama Parametreleri )

Google Görseller İçin Seo
Blogger Görsel Arama Ayarları

Şimdi benim aramalarımda yer alan resimlerden birine tıklarsanız sadece resmi görmek yerine görselin bulunduğu sayfaya yöneleceksiniz. Böylece resmi gördüğünüz gibi site içeriğimi de görecek sitem hakkında fikir sahibi olacak belkide zamanla takip ettiğiniz bir site haline gelecek.

Blogger Görsel Aramadan Hit Getirme Ayarları 

Görsellerden gelen aramaları direk sayfamıza yönlendirmek için ufak bir ayarlama yapmamız gerekiyor.  

. 1 ) Blogger kumanda paneline gelip Şablon >> HTML'yi Düzenle sekmesiyle kodlarımızı açıyoruz. 
 2 ) Ardından CTRL+F yardımı ile<head> kodunu bularak hemen altına aşağıda ki  kodları yapıştırın. 
 <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
if (top.location != self.location) top.location = self.location;
</script>

Bu özellik çoğu temada her tarayıcı için sorunsuz çalışmaktadır. Denemek için Google Görsellerden site:bloggerdersleri.com  arama parametresine kendi site isminizi yazarak deneyebilirsiniz. Resimlerinize tıkladığınızda sitenize yönlediriliyorsanız işlem tamamdır. Bu sayede artık Google görsel aramalardan yüksek bir hit elde edebilirsiniz. 

Görsel aramalardan gelen ziyaretçi sayınızı artırmak içinse görseller üzerinde çalışarak Seo yatırımları yapabilirsiniz.  Blogger Görseller İçin Seo Çalışması >> 


Not : Kodu aktif olarak kullanmaktayım, kullanan arkadaşların bildirisi üzerine bu kod dizinini bazı temalarda sorun çıkarabileceğini belirtmek isterim. 

Kodlar ardından şablon kısmını açamıyor ve beyaz ekran ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken gayet basit. Şablon kısmına tıkladığınızda HTML'yi Düzenle ayarını gördüğünüz an sayfanın yüklenmesini durdurmalısınız. Kodlar sizin dahi sayfanızı farklı sayfalarda açmanızı önler.

Blogger Görsel İçerik İle Hitinizi Artırın
Blogger Görsel İçerik İle Hitinizi Artırın 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger