Blogger ile Pinterestten Faydalanmak / Backlink Elde Etmek

Blogger ile Pinterestten Faydalanmak / Backlink Elde Etmek
Blogger ile Pinterestten Faydalanmak / Backlink Elde Etmek  

Arama motoru sitelerinde üst sıraları hedefleyen bir çok site/blog sahibinin daimi yardımcısı Backlinkler. Kalitesiz ve alakasız sitelerden gelen linkler blogunuzu kötü etkileyebilir olduğunu defalarca belirtmeye çalıştım. Bu sebeple içeriğiniz ile alakalı sitelerden backlink almak sizi aramalarda daha fazla öne çıkamanıza yardımcı olacaktır.

Kaliteli bir backlink elde etmek için kullanabileceğiniz sitelerden en bilindikleri sosyal paylaşım siteleri. Bu gün üzerine konuşacağımız ise Pinterest : PageRank 7 , Alexa Global Rank : 38 - Rank İn Us : 15

Pinterest sitesine,  siteniz üzerinden bir çok paylaşım yaparak link elde edebilirsiniz fakat bunun size büyük bir katkısı olmayacaktır.  Takip edilmemesi gerekir şeklinde No Follow olarak etiketlenen linkleriniz sizin gibi binlerce kullanıcı linklerinin arasında değersiz sayfalarda kaybolup gidecektir.  ( NoFollow ve DoFollow Link Nedir >> )

Pinterest sisteminden kaliteli backlink elde etmek için ise kullanabileceğiniz değerli bir sayfa mevcut Pinterest profil sayfası.

Pinterest Backlink Elde Etmek


Pinterest sisteminden kaliteli bir backlink elde etmek için öncelikle profil sayfanızı içeriğiniz ile alakalı bir hale getirmelisiniz. Kendi sitem için uyguladığım düzenlemeyi örnek olarak sizlerle paylaşıyorum.
  • Kullanıcı adınızı anahtar kelimeniz olarak kullanın. Ben bloggerdersleri şeklinde kullanıyorum. Bu şekilde pinterest.com/bloggerdersleri/ şeklinde bir profil linki oluşturmuş oluşturuyoruz.
  • Hakkımda kısmını sitenizi tanımlayan anahtar kelimeler ile doldurabilirsiniz. Link olmasalar bile Google botları bir siteyi indexlediğinde içeriğinin farkında olacaktır. 
  • Pinleme kategorileri oluşturun ve içeriğiniz ile alakalı içerik paylaşın. Pinleme kategorilerinin isimlerini anahtar kelimelerden seçin , kategorilere göre paylaşım yapın kendi sitenize yer verdiğiniz kadar sizinle benzer içerik üreten kaliteli sitelere de yer verin. 
  • Facebook profilinizi eklemeyi unutmayın bu sizin daha güvenilir bir sayfa oluşturmanıza yardımcı olacaktır. 
  • Son olarak sitenizi pinterest sitesine sitenizi tanıtmanız gerekiyor. Blogger kullanıcıları için özel bir onaylatma yöntemi olmadığı için biraz bizi yoracaktır. 


Pinterest Backlink Elde Etmek


Pinterest profilleri, Pinterest ana sayfasından link alan, kullanıcı iletişimine açık, anahtar kelimeler ile dopdolu bir link backlink elde etme yöntemidir.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger