Yayınlar Arası Kaliteli Linkleme Çalışmaları


Sayfa içi linklendirme konusundan sıkça bahsediyorum. Fark ettiyseniz her sayfamda da farklı bir içeriğime linklendirme yapmışımdır. Bunun katkılarını ve yöntemlerini sizlere Blogger Yayın İçi Link İnşası >> konusunda açıklamaya çalıştım. Şimdi gelelim bu linkleri biraz daha kaliteli şekilde kullanmaya.

  • Hangi Konuarı Birbirine Bağlamalıyım ? : Sayfalarınız arasında linklendirme yaparken hem kullanıcılarınıza  faydalı olmak hemde etkili bir seo çalışması yürütmek adına benzer konuları birbirine bağlamalısınız.  Sizin için benzer olması yetmez , yayınlarınıza biraz daha geniş perspektiften bakarak Google bakışını algılamanız gerekir. 
  1. Sayfa içi linklendirme yapacağınız konuların başlıkları benzer anahtar kelimeler içeriyor mu ?
  2. Bu konuların etiketlerinde benzer anahtar kelimeler yer verdiniz mi ?   
  3. Anahtar kelime yoğunlukları aynı kelimeler üzerinde ittifak durumda mı ? 
  4. Resimlerde kullanılan alt taglar benzer ifadeler barındırıyor mu ? 

Bunlar ne yahu diyorsanız buyurun :

Başlık Kullanımı :
http://www.bloggerdersleri.com/2012/11/baslik-etiketleri-ve-seo-acisindan-onemi.html

Etiket Kullanımı ve Anahtar Kelimeler :
http://www.bloggerdersleri.com/2012/08/blogger-dogru-etiket-tercihi.html

http://www.bloggerdersleri.com/2012/08/blogger-seo-uyumlu-etiket-kullanimi.html

Görsel ve alt bağlantısı :
 http://www.bloggerdersleri.com/2012/10/blogger-gorseller-icin-seo-calismasi.html

bu dört soruya cevabınız evetse bu iki sayfa birbiri ile benzer içerik üretiyor demektir. Bu sayfalar arasında belli bir link inşası bulunması size seo yönünden oldukça büyük bir katkı sağlayacak ve arama motorlarında sizi üst sıralara taşıyacaktır. Alakasız sayfaları birbirine bağlamayın. Basketboldan hiç anlamayan bir arkadaşınız gelip filanca takımda oynayan çocuk çok büyük yetenek olacak diyor, bu sizin gözünüzde ne kadar değerli bir tahmin ? İşte Google da durumu böyle değerlendiriyor. 
  • Referans Olma Sistemi ve Bağlantı Kelimeleri: Sayfalarınızın birbirine referans olduğunu ve aralarında örümcek ağına benzer bir ağ yapısının bulunmasının katkılarını , çalışma prensiplerini algılayın. Sayfaları bağlarken kullandığınız anahtar kelimeleri en üst düzeyden ilgi gösterin. Muhakkak okumanızı tavsiye ediyorum :  Linklerin Referans  Olma Özellikleri >>
  • Link Yapısı Nasıl Kullanmalıyım : Linkleri kullanırken Title kullanma imkanınız var ise bu şekilde bir kullanımın size seo yönünden oldukça katkı sağlayacağını unutmayın. Eğer rakip siteleriniz ile aranızda uçurumlar var ise çok sağlam bir seo çalışması yürütmeniz gerekecektir. Bu konuda Title linklendirmeler size yardımcı olur. Linkler İçin Title Kullanımı >> 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger