Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı Düşürme


Google Analytics  / Hemen Çıkma Oranı Düşürme
Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı Düşürme

Google Analytics üzerinden sunulan hemen çıkma oranlarının blogların seo başarısını ne şekilde etkileyebileceğini sizlere Blogger Seo başlığında yayınladığım  Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı >> makalemde açıklamaya çalışmıştım. Şimdi ise blogumuzun ziyaretçi kitlesini etkileyebilecek olan bu oranı nasıl düşürebileceğimize odaklanalım. Sizlere nedenlerini anlatarak bu faktörlerden uzak durmanızı tavsiye etmeyi planlıyorum.

 Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı Artış Nedenleri : 


İçerik İle Alakasız Başlık ve Etiket Kullanımı : Yüksek sayıda ziyaretçi elde edebilmek için bir çok blogcu içeriği ile alakasız olan başlıklar ve etiketler kullanma hatasını yapıyor. Aramalardan başlığınıza yada etiketinize bağlı olarak blogunuzu ziyaret eden kullanıcıların içeriğin alakasız olduğunu anladığı an seri bir çıkış gerçekleştiriyorlar.

Hemen çıkma oranınızı artırmamak için gereksiz etiket ve başlık kullanımından sakının.

Alakasız Link Ekleme : En sık yapılan hatalardan biri olan link ekleme yöntemi, özellikle acemi blogcuların pek rağbet ettiği bir davranış. Sadece ziyaretçi çekebilmek için forumlara, sosyal paylaşım sitelerine  ve benzeri platformlara link eklemeyin.  Blogunuz ile ilgili forumlarda yazar olmanız ve yeri geldiğinde linklerinizi kullanıcılar ile paylaşmanız size oldukça olumu bir katkı yapacaktır fakat doğru bir strateji takip etmeniz gerekiyor. Alakasız içeriğe link bırakmanız kullanıcının sayfadan seri bir şekilde çıkışına neden olacaktır.

Okumayı Zorlaştırıcı Tasarım / Yazı Stili / Renk Kullanımı : Bir blogun açılış amacı insanlara bir takım bilgiler sunmaktır. Bu sebeple olmazsa olmaz özelliği kullanıcının siteyi ziyaret ettiğinde rahat okuma olanağına sahip olmasıdır. Bloglarınız da kullandığınız tasarımın, yazı stilinin, renk kullanımının göze nasıl görüldüğü ile değil okumayı ne şekilde etkilediğine odaklanın. Yazıları zor okunan bir blog ile karşılaştığında kullanıcı siteyi hemen terk edebilir.

Unutmayın ki bir blogun başarısı ziyaretçilerin memnuniyet düzeyi ile ölçülebilir, bu sebeple bir anket düzenleyerek kullanıcılarınız fikirlerini almaktan çekinmeyin, blogun rahat okunup okunmadığına dair bir anket hazırlayabilirsiniz.

Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı
Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı

Yetersiz Kısa Yazılar : Google kısa süre önce internet dünyasında kullanıcılarının ne şekilde hareket ettiğine dair bir makaleyi bizlere İngilizce olarak sunmuştu. Belirlenen tespitlere göre kullanıcıların neredeyse tamamı, bir sayfaya girip okuyacağı konunun ne kadar uzun olduğunu yada nasıl göründüğünü baştan aşağı taramadan okumaya başlamıyor. Aranılan konuda çok kısa bir yazı yazmanız ziyaretçinin sayfa taraması ardından sitenizin yararsız olduğu düşüncesine kapılıp çıkmasına neden olacaktır.

Bu demek değildir ki yazılarınızı uzattıkça uzatıp kullanıcıyı sıkın. Bir blog sahibiyseniz amacınız ziyaretçi sayınızı artırmak değil kullanıcıya verimli içerik sunabilmek olmalıdır. Bu sebeple gereken konu için gerekli içeriği üretin sadece kullanıcı çekmesi için mini yazılar hazırlayarak kişileri kandırmayın.  Aksi durumlarda ilerleyen zaman dilimi ile Google gözünde spam içerik üreten bir blogcu olarak algılanabilirsiniz.

Otamatik Açılan Müzikler ve Videolar : Bloglarında arka fona müzik eklemek isteyenler için bir kod dizini paylaşmıştım. Fakat her insanın ruh halinin aynı olmadığını unutmayın. Ayrıca zevklerimiz de farklı olabilir. Bu sebeple kendi hoşlandığınız müzikleri arka fonda çalmasını sağlamanız her zaman size olumlu katkı yapmayacaktır.

Site Açılış Hızı Etkisi :  Sitenizin açılış hızını sürekli kontrol altında tutmanız gerekir çok geç açılan siteler, kullanıcılar tarafından seri terk edilebilir. Yakında sizlere site açılış hızı ile ilgili ayrıntılı bir yazı hazırlayacağım.

Genel hal : Google üzerinden belli konularda sık arama yapanlardansanız yavaş yavaş blogları tanımaya ve verdiği bilgilerin ne kadar güvenilir olduğunu yada ne kadar rahat anlaşılır durumda olduğunu tespit etme şansınız oluyor. Bu konuda dil bilgisi faktörü de ön plana çıkıyor, kimi aramalardan ulaştığım bloglara girdiğim an çıkıyorum çünkü bu siteye geçmiş tecrübelerimden dayanarak güvenmiyorum yada dil bilgisi çok çok kötü olduğu için algılamakta sorun yaşıyorum . Ziyaretçileriniz üzerinde farklı konularda kötü intiba bırakmanız blogunuzun kötü halde tanınır ve artık aramalardan gelindiğinde okunmadan geçilebilmesine neden olur.

Hemen çıkma oranını düşürmek için yukarıda belirtiğim hataları yapmamaya özen gösterin. Bunun haricinde sayfa gösterim sayınızı artıracak önlemler almak size yardımcı olacaktır.

Google Analytics Sayfa Gösterimi Nedir ? >> 

Google Analytics Saya Gösterimi Nasıl Artırabilirim ? >> 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger