Google Analytics - Sayfa Gösterimleri

Google Analytics - Sayfa Gösterimleri
Google Analytics - Sayfa Gösterimleri 

Google Analytics ücretsiz olarak siteniz ile ilgili bir çok istatistik bilgiye ulaşabileceğiniz bir Google servisidir. ücretsiz olarak sunulan bu servisin kullanıcılarının tespit altında tutabileceği konulardan biride sayfa gösterim sayısıdır.  Unutmamanızı istediğim bir kural var, eğer Google size bir istatistiki veri sunuyorsa bu, ben bu grafiği takip ederek siteniz hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorum sizde bu değerleri kontrol altında tutun demenin farklı bir yoldur. Bu sebeple analytics içerisinde sunulan tüm istatislikler seo puanınızı etkileyebilecek kayıtlardır.

Google Analytics - Sayfa Gösterimleri
Google Analytics - Sayfa Gösterimleri 

Sayfa/Ziyaret İstatistiği Nedir ? - Sayfa Gösterimleri Nedir ? 
Bu değer sitenizi ziyaret eden kullanıcıların tekil olarak ne kadar sayfa ziyaret ettiğini belirler. Belirlediğim zaman dilimi içerisinde sitemi ziyaret eden 4236 kişi 19.153 sayfayı ziyaret etmiş ve ortalama olarak bir kullanıcı 3,22 sayfa gezmeden blogumdan ayrılmamış. Google nezdinde sitenin kalitesini algılamak için kullanabilecek bir veri daha . Bu oran sitenizin ne kadar yararlı, güvenilir içerik üreten bir halde olduğunu belirler.

Google sisteminin çok mantıklı bir bakış açısı vardır. Kendine şu soruyu sorar, bir kullanıcı neden bir sitenin sayfaları arasında dolaşır, cevap : site kullanıcı için yararlıdır. Bunun sonucu olarak vardığı kanı oldukça nettir. Sayfa gösterim verisi ne kadar yüksekse site o derecede kalitelidir. Basit bir mantıkla yoluna devam eden Google bir site kaliteliyse neden bu siteye yüksek seo puanları verip üst sıralarda yer ver miyim düşüncesine kapılır.

Bu sebeple sayfa gösterim oranlarının yüksek olması sizler için artı seo puanları sağlayarak sizi aramalarda ön sıralara çıkarıp, yüksek sayıda ziyaretçiyi arama motoru linklerinden elde etmenizi sağlar.

Sayfa gösterim oranlarını artırabilmek için yürütebileceğiniz iki mantıklı plan var :

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger