2013 Yılının Son Sürprizi - 6 Aralık PR Güncellemesi

2013 Yılının Son Sürprizi - 6 Aralık PR Güncellemesi
2013 Yılının Son Sürprizi - 6 Aralık PR Güncellemesi

Google PageRank kullanılmaya başladıktan sonra arama motorları teknolojileri için vazgeçilmez bir algoritma halini almıştı. Fakat son yıllarda geliştirilen çok değişken Google algolaritmaları sebebiyle PageRank  her geçen gün SEO'ya daha az etki eder oldu. Bu sebeple PR değerleri her geçen gün önemini yitirsede hala webmasterlara doğru yol gösteren bir çalışma olarak varlığını sürdürüyor. Kısa süre önce Google arama motoru yetkililerinin bir bölümü 2013 yılı için bir PR güncellemesi beklenmediğini açıkladılar, sürpriz olarak 2013 yılının son ayında PR güncellenmesi yaşandı. 6 Aralıkta başlayan güncelleme tam anlamı ile son bulmuş durumda, siteleriniz Pagerank değerlerini kontrol ederek değişim yaşanmış mı denetleyebilirsiniz.

Özellikle günceleme ardından arama sıralamasında bir çok değişiklik olmuşa benziyor. Arama motoru trafiğinde dalgalanma olanlar endişelenmesin, kısa süre sonra siteleriniz rütin bir grafiğe oynamaya devam edecektir. Dalgalanma yaşayanların incelemesini tavsiye ederim : Google Dalgalanması Nedir ? >> 

PageRank değerinize düşüş yaşadıysanız endişelenmeyin, daha önce belirtiğim gibi PR değeri eskisi kadar önemli değil genede değer düşüşü yaşayanların olası hatalarını sizler ile paylaşmak istiyorum. Değer kaybı yaşamayanlarında SEO yönünde etkili çalışma yürütmesi için belirtilen maddeleri denetlemesini tavsiye ederim.

  • 6 Aralık 2013 PageRank Güncellemesinin Kaybedenleri :
    • Aşırı Kelime - Başlık ve Meta Kullanımı : Özellikle düzensiz meta ve başlık kullananlar gereksiz yere bir çok anahtar kelimeye konularında yer veriyor. Bol miktarda anahtar kelimeye yer verenler cezalandırılmış gibi duruyor. 
    • İç Linkleme ve Etiket Kullanımında Aşırılık : Sayfalar arasında gereksizce kelime linkleme yöntemi uygulayanlar ve etiket kullanımını sınırlandırmamış site sahipleri bu güncellemenin kaybedenlerinden. 
    • Abartılı Link İnşası : Linkler üzerine çalışma yapan site sahipleri buldukları her fırsatı kullanma eğilimindedir. Gerekli olmayan sayfalarda sitesine link çıkışı sağlamak isteyenler bu güncellemenin kaybedenleri arasında yer alıyor. 
    • Benzer Anahtar - Spam Kelime : Çeşitli vesileler ile link çıkışları, etiketler , başlıklar ve meta etiketleri düzenleme çalışmaları yapanlar benzer, spam kelimeleleri bol miktarda kullanma hatasına düşüyor. Spam kelimelere yer verenler bu güncellemede kendileri kaybedenler safında buldular.
Google PR'e odaklanmak gibi bir hata yapmayanlardan olduğunuzu varsayarak ( ümit ederek ) yazımı tamamlıyorum, faydalı olması dileği ile.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger