Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı

Google Analytics - Hemen Çıkma Oranı
Google Analytics - Hemen Çıkma Oranı

Google Analytics ücretsiz olarak siteniz ile ilgili bir çok istatistik bilgiye ulaşabileceğiniz bir Google servisidir. Ücretsiz olarak sunulan bu servisin kullanıcılarının tespit altında tutabileceği konulardan biride hemen çıkma oranıdır. Unutmamanızı istediğim bir kural var, eğer Google size bir istatistiki veri sunuyorsa bu, ben bu grafiği takip ederek siteniz hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorum sizde bu değerleri kontrol altında tutun demenin farklı bir yoldur. Bu sebeple Analytics  içerisinde sunulan tüm istatistikler seo puanınızı etkileyebilecek kayıtlardır.

Google Analytics - Hemen Çıkma Oranı
Google Analytics - Hemen Çıkma Oranı

Hemen Çıkma Oranı Nedir ? 
Hemen çıkma oranı sitenize gelen kullanıcıların site içerisinde zaman geçirmeden ayrılma durumudur, Google algısı bu şekilde gelişmiş olsa da bir kişi, sitenizi ziyaret edip sadece tek sayfayı inceleyip çıkıyorsa da bu hemen çıkma oranıza yazılacak bir değerdir. Google nezdinde sitenin kalitesini algılamak için kullanılır . Bu oran sitenizin ne kadar yararlı, güvenilir, içerik üreten bir halde olduğunu belirler.

Hemen çıkma oranı sitenizin alacağı seo puanlarını etkileyecek dolayısı ile aramalardan elde edeceğiniz ziyaretçi sayısının belirlenmesinde ve link satışı , tanıtım yazısı satışı ve sponsor alanı satışında kazanç sağlayacağınız maddi tutarın belirlenmesinde etken olacaktır.

Google arama motorunun en önemli özelliği alakalı içerik üreten kaliteli siteler ile arama yapan kullanıcıları buluşturmaktır. Bu sebeple kaliteli standarttı olarak belirlediği hemen çıkma oranlarını düşük tutmaya çabalamak, sizin kullanıcılara daha fazla sunulmanıza imkan verecek mantıklı bir seo yatırımı olacaktır.

Hemen Çıkma Oranını Artıran Nedenler : 

Hemen çıkma oranının yüksek olmasının en önemli nedeni  kısa vadede ziyaretçi kazancı sağlayacak olsa da uzun vadede alacağınız seo puanına etki ederek arama motorlarından elde edeceğiniz trafiğin düşüşüne neden olacak bir dizi acemice hamle yapmaktan kaynaklanır.

Üstelik kullandığınız yöntemlerle alakasız ziyaretçileri blogunuzu ziyaret etmesini sağlayacak fakat bunun karşılığında aramalardan gelen ve blogunuzun genel konusu ile ilgili olan kaliteli trafiği geri çevirmiş olacaksınız. Bu durumun en kötü etkisi ise takipçi kazanamamanız olacaktır. Hemen çıkma oranınızı kesinlikle düşük seviyelerde tutmaya gayret göstermelisiniz.

Google Analytics / Hemen Çıkma Oranı Düşürme Yöntemleri  >>

Hemen çıkma oranına neden olan ikinci bir etken ise tek sayfa gösterimleridir.  Google arama motorunun beklentisi, her hangi bir  kullanıcının siteye giriş yapması ardından farklı sayfaları da ziyaret etmesidir. Bu sebeple sayfa gösterim oranınızı artırmanız gerekir.

Google Analytics - Sayfa Gösterim oranları Nedir ? >> 

Google Analytics - Sayfa Gösterimleri Artırma Yöntemleri  >>



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger