Sosyal Medyanin Seo Etkisi - II / Google Plus

Sosyal Medya Seo Etkisi - II / Google Plus
Sosyal Medya Seo Etkisi - II / Google Plus 

Sosyal medyanın siteniz üzerinde ki olumlu etkisini Sosyal Medyanın Seo Etkisi - I >> konusunda açıklamaya çalıştım. Sosyal medya etkisi değerlendirildiğinde Google Plus ayrıca ele alınmalı.

Google Plus kullanıcılara sunulduğu günden beri pek kullanılmayan bir sistem olarak tanındı ve Google'ın en başarısız hizmetlerinden biri olarak görüldü. Çoğu kişi Google Plus sosyal paylaşım projesinin rafa kaldırılacak hizmetlerden biri olduğunu düşünüyordu. Fakat son zamanlarda Google Plus bir dizi yeniliğe imza atarak kullanıcı sayısını ciddi oranda artırmayı başardı.

Son aylarda ise elindeki büyük kozları oynamaya başladı. Hangi sosyal paylaşım sitesinin aktif olarak kullanacağını belirleyenler biraz da site sahipleridir. Binlerce site sahibinin sayfa oluşturduğu bir sosyal medya sitesi kısa süre içerisinde site sayfalarını takip etmek isteyecek kişiler tarafından üye olunarak kullanılmaya başlanacaktır. Google kısa süre önce Google Plus sistemine site sahiplerinin oldukça işine yaracak bir uygulamaya ekleyerek Facebook dan alışık olduğumuz sayfa kurma sistemini yerleştirdi.

Sonraki süreçte ise Google Plus sistemi hali hazırda elinin altında bulunan site sahipleri olan Blogger kullanıcılarından faydalanmak için farklı ve daha önce sunulmayan sayfalardan yayın içinden bahsetme imkanını sundu. ( örnek +Blogger Dersleri  ) Detaylı bilgi için buradan buyurun : Google Plus Yayın İçi Etiketleme >>

Sosyal Medya Seo Etkisi - II / Google Plus
Sosyal Medya Seo Etkisi - II / Google Plus 

Ardından daha büyük bir hamle yaparak ufak bir açıklama yayınladı. Google Plus sistemi ile kullanıcıların sosyal medyada sitelere verdiği değeri daha kolay anlamaya çalışıyoruz vs vs vs.

Bu Google Plus kullanırsanız size ayrıcalıklı muamele yaparız demenin kibarcasıdır. Daha net bir ifade ile siz beni tercih ederseniz bende sizi tercih ederim demek. Google Plus platformunun amacı bu iki ekstra özellik ve seo da tanıdığı ayrıcalıkla site sahiplerini bünyesinde toplayarak onları takip edenleri beraberinde Google Plus sistemine sürükleyip kullanıcı sayısını artırmak.

Bu yazıyı yazmamın nedeni Google Plus kullanımının size sağlayacağı olumu etki. Sizi tek bir kişinin dahi takip edceğin inanmıyor olsanız bile Google Plus sistemini kullanarak bir sayfa edinin. Google Plus Sayfası Oluşturmak ve Blogger Entegresi >> 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger