Sosyal Medyanın Seo Etkisi - I

Sosyal Medyanın Seo Etkisi
Sosyal Medyanın Seo Etkisi - I 

Google arama motoru internet sektöründe farklı firmalar ile rekabet halinde olan bir hizmet sağlayacısı ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak bu pazarda söz sahibi olmaya devam ediyor. İnternet kullanıcılarına aradıklarını en hızlı şekilde sunmak için sürekli algoritmasını geliştirerek kendini yeniliyor ve biz site sahipleri de buna bağlı olarak stratejimizi belirliyoruz.

Google artık bir siteyi değerlendirirken o siteyi kullanan ziyaretçilerinin tavrını algılayıp, ne şekilde davrandıklarına dair bir değerlendirme yapmakta. Bunun en belirgin ayağı ise sosyal medyayı takip etmek. Sosyal medya son yılların en büyük değişimi. Google arama motoru da kalite standartlarını yakalayabilmek için sosyal paylaşım sitelerini sıkı takip altında tutuyor. Google botları tüm siteleri tarayıp eklenen linkleri ve ekleme iplerini anlayabilecek şekilde tasarlanmıştır.  Bildiğiniz ve kullandığınız gibi Google Analytics sosyal medyadan gelen trafiği de bize sunmakta.
Sosyal Medyanın Seo Etkisi
Sosyal Medyanın Seo Etkisi 
Bu değişimlere paralel olarak site sahipleri artık sosyal medyaya daha fazla önem vermek zorunda. Belirli sosyal paylaşım sitelerinde var olmanız, takipçilere sahip olmanız ve  içeriğinizin paylaşılması sizi Google gözünde değerli bir site konumuna yükseltecektir. Google'ın düşüncesi çok basittir. Bir sitenin içeriği farklı kullanıcılar tarafından paylaşılıyor ve sitesinin sosyal paylaşım sayfası kullanılıyor ise bu site değerli bir sitedir.

Değerli site anlayışı ve linklerin farklı sosyal paylaşım sitelerinde yer alması size seo yönünden olumu katkı sağlayacaktır. Ayrıca sosyal paylaşım siteleri sayesinde bloglarınızı takip edecek,  kemik ziyaretçi olarak tabir ettiğimiz kitleyi sürekli sıcak tutabilirsiniz. Bu sebeple bir bloga sahibiyseniz kesinlikle sosyal paylaşım sitelerinde var olun. O kanaldan beni kimse takip etmez en iyisi  hiç bu sitede var olmayayım fikrine kapılmayın. Sosyal paylaşım sitelerinde var olmanız,  Googe tarafından bir eksiklik olarak algılanacaktır.

Sosyal medyanın bu öneminden dolayı blogumda sizlere bir çok sosyal paylaşım sitesi takip butonu ve sosyal paylaşım yapılmasına izin veren buton örnekleri paylaşıyorum. Burada atlanmaması gereken başka bir özellik daha var ki oda Google Plus. Google plus sitesinin durumu daha farklı değerlendirilmeli.  Sosyal Medyanın Seo Etkisi - II / Google Plus >> 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger