Google Görsel Arama Güncellemesi ve Ziyaretçi Düşüşü

Google Görsel Arama Güncellemesi
Google Görsel Arama Güncellemesi 

Google'ın kullanıcılarına sunduğu ve özellikle belli tipte sitelere/bloglara oldukça yüksek sayıda ziyaretçi sağlayan Google Görsel Arama özelliği kısa süre önce güncellendi. Google, sitelerin sahip olduğu tüm resimleri indexleyerek çeşitli kriterler ile aramaya izin veren bir algoritmaya sahip.  Sunduğu resimlerin büyük halini görmek isteyenleri, resim sahiplerinin sitelerine yönlendiren Google artık daha farklı tipte bir arama özelliği ile bizlerle.

Google Görsel Arama Güncellemesi
Google Görsel Arama Güncellemesi 

Bir çok site sahibini oldukça üzen ve ciddi anlamda trafik kaybetmesine yol açan yeni güncelleme ile büyük halini görmek istediğiniz resmin üzerinde tıkladığınızda, formatlı resim size ait host üzerinden Google sayfasında gösteriliyor. Siteye yönlendirme seçeneği bulunsa da bir çok site sahibi Google Görsellerden edindiği trafiği tamamen kaybetmiş durumda.

Tam olarak durumu algılamak için Google Görseller bölümüne geçip site adresinizi yazarak kullandığınız resimleri denetleyebilirsiniz. Resimlerinizin üzerine tıkladığınızda sitenize yönelmeyecek , Google sistemi içerisinde geniş halde açılarak size sunulacak. 

Google Görsel aramaların eski halinde, görseller için seo çalışmaları yapıp, kod dizini düzenlemesi ile yüksek sayıda ziyaretçi elde etmek mümkündü. Fakat artık bu durum bizim için pek gerçekçi görünmüyor. Genede blogunuz da kullandığınız resimler için seo çalışmaları yürütmeyi ihmal etmeyin.

Google üzerinden gelen aramalarda anlayamadığınız nedenlerde bir düşüş yaşanıyorsa sorumlusu yeni düzenleme sistemi olabilir. Üzerine basarak söylüyorum ziyaretçi edinemiyorsak görsel seo ile ilgilenmeyelim gibi bir algınız olmamalı. Görsel seo çalışmaları, sitenizin genel durumunu belirler durumda iken ayrıca aramalar dan azda olsa size ziyaretçi sağlayacaktır. Blogger Görsel İçerik İçin Seo Çalışmaları >> 

Bu yazıyı sizler ile paylaşmamın asıl nedeni ise bu yeni düzenleme ile beraber 2013 yılında görsel hit sağlamak için bir takım ayarlamalardan bahseden kişilerden uzak tutmak. Webmasterlara ait forumlarda ve bloglarda görseller üzerinden ziyaretçi edinmek  isteyen site sahipleri için bir takım önlemler paylaşılmaya başlandı.  Kesinlikle bu yöntemlerden uzak durun ve güvenmeyin. Bu tarz blog ve forumlardan yararlanarak, farklı arayışlar içerisine girerseniz siteniz bir takım yasaklanmalar ile Google arama motorundan banlanabilir.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger