Google Analytics - Kitle Davranışları ve Alexa Verileri

Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları
Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları

Google Analytics Dersleri başlığında sizlere ücretsiz olarak sunulan tüm Google Analytics verilerini tek tek açıklayarak blogunuzu ziyaret eden kitleyi algılamanıza yardımcı olmaya çalışacağım.  Sitenizi ziyaret eden kitlenin davranış sitilini izleyerek siteniz için farklı tarzda yatırımlar yapma kararı alabilirsiniz.

Google Analytics - Kitle Davranışlarını özetlerken kullanıcıların sitenizde ne şekilde bir hareket halinde olduğunu kavrayabilirsiniz. Konuya bir ekleme yaparak ayrıca Alexa verilerinin bir bölümünden sizlere bahsedeceğim.
  1. Google Analytics Verilerini Analiz Edin : Analytics verilerini kontrol ederken sol yandan davranışlar sekmesini açın , üç adet menü başlığı ile karşılaşacaksınız. 
Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları
Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları
  • Google Analytics Dersleri - Yenilerle Geri Gelenlerin Karşılaştırması : Bu alan sitenizi takip altına alarak tekrar ziyaret eden kitlenin yeni ziyaretçilere olan oranını sizlere sunar. Ayrıca kitlelerin farklı hareketlerini üst sağ menü başlığından kontrol edebilirsiniz. Sadık ziyaretiçilerin sitenizde yeni ziyaretçilere oranla daha fazla zaman geçirdiğini ve daha fazla sayfayı ziyaret ettiğini görebilirsiniz. 

Google Analytics  Dersleri - Kitle Davranışları
Google Analytics  Dersleri - Kitle Davranışları
  • Google Analytics Dersleri -  Sıklık ve Yenilik : Menü başlığı sitenizi ziyaret eden kitlenin kaç kere sitenizi ziyaret ettiğini ve bu kitlenin sayfalar arasında ne kadar dolaşıp , ne kadar zaman harcadığını sizlere sunar. Fark edeceğiniz gibi sitenizde en çok zaman geçiren ve fazlaca süre harcayanlar kemik kitle olarak tabir edebileceğimiz sadık ziyaretçilerdir. 

Google Analytics  Dersleri - Kitle Davranışları
Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları

  • Google Analytics Dersleri - Katılım : Menü başlığı sitenizi ziyaret eden ziyaretçi kitlesinin sitenizde geçirdiği süreyi ve ziyaret sayısını dengeleyerek sunar. Kullanıcılarınızın sitenizde ne şekilde bir hareketlilik içerisinde olduğunu algılamanıza yardımcı olur. 

Alexa Verilerini Analiz Edin : Sizlere için Alexa sistemini tanıtma amaçlı bir çok içerik sundum. Site analizini ücretsiz olarak bizler ile paylaşan Alexa seo yönünden bir çok avantaj sunması yanı sıra rakiplerimiz  ve ziyaretçilerimiz hakkında da veriler sunmakta.

Bendeniz Alexa Sayfası :  http://www.alexa.com/siteinfo/bloggerdersleri.com , Sizlerde Search for more boşluğuna site adresinizi yazarak blogunuzu sorgulayabilirsiniz. Açılacak menülerin en sağında bulunan Clickstream ayağı sitenizi ziyaret eden kullanıcıların web dünyasında ki hareketliliğini size sunar.
Google Analytics Dersleri - Kitle Davranışları
Alexa - Clickstream Özelliği  
Upstream Sites, olarak tanımlanan üst pencere sitemi ziyaret eden kullanıcıların sitemden ayrıldıktan sonra hangi sayfaları ziyaret ettiğini listeler.

Downstream Sites, olarak tanımlanmış alt pencere ise sitemi ziyaret eden kullanıcılar, benim sitemi ziyaret etmeden önce hangi siteleri ziyaret ettiğini listeler.

Bu iki özellik sayesinde sitenize giren kullanıcıların sitenizden önce ve sitenizden sonraki ziyaret hareketlerini denetleyerek tam olarak ne şekilde bir arayış içerisindeler ve nasıl bir strateji takip etmelisiniz belirleyebilirsiniz.

Alexa Clickstream ve Google Analytics Kitle Davranışlarını inceleyerek sitenizin eksiklerini ve ziyaretçilerin olumsuz davranışlarını tespit ederek gerekli yatırımları gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede daha yararlı ve daha fazla kemik ziyaretçiye sahip bir blog tasarlayabilirsiniz.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger