Youtube Kullanım Stratejim - Tercih Edilecek Videolar

Youtube Kullanım Stratejim  - Tercih Edilecek Videolar
Youtube Kullanım Stratejim  - Tercih Edilecek Videolar 

Sosyal paylaşım sitesi halini alan ve günde milyonlarca aramanın yapıldığı Youtube platformu üzerinden bir sene içerisinde 146 video ile 101 abone ve 520 bin izleme sayısına ulaştım, bu emeğimin karşılığı olarak videolara link bıraktığım blogum, yaklaşık 7 bin kişi tarafından tıklandı. Böylece video paylaşım sitesi Youtube üzerinden aylık 500 kişiyi ziyaretçi olarak elde edebiliyorum.

Youtube Kullanım Stratejim  - Tercih Edilecek Videolar
Youtube Kullanım Stratejim  - Tercih Edilecek Videolar 

Sizlere videolar üzerinden belirlediğim stratejileri anlatarak kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle yüklediğiniz videoların sizlerin bloglarına seo yönünden faydalı olabilmesi için teknik bilgileri gözden geçirmenizde yarar var.  Youtube Kullanım Stratejim -  Video Yükleme Ayarları >> ,, Youtube Kullanım Stratejim - Kanal Ayarları ve Linkleme >>


Eklenecek Video Özellikleri 
  • Ekleyeceğiniz videoların kısa olmasına özen gösterin, kısa videoların izlenme oranları çok daha yüksektir. 
  • İçeriğiniz ile alakalı ekleyeceğiniz videoların ilginç ve komik olmasına özen gösterin bu tarz videoların dikkat çekmesinin yanında sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım oranları daha fazladır. 
Örneklemek gerekir ise araçlar konusunda yayın yapıyorsanız , imkansız kazaları ve ünlü araç yarışlarından ilginç anları paylaşabilirsiniz , moda blogu sahibi iseniz ilginç olarak nitelendirilecek defileleri paylaşmanız yararlı olacaktır. Bu videoları bloglarınız üzerinden de yayınlarsanız daha renkli ve ortalama ziyaret süresi yükselmiş bir bloga sahip olabilirsiniz.

Videolarımı genelde ilginç buluşlar ve yaratıcı tasarımlar üzerine yayın yapan bir blogum için eklemiştim. Kullandığım ve oldukça olumlu geri dönüş sağladığım bir video örneğini de size sunmak istiyorum. Oldukça ilginç olan ürün çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı

 

Paylaşacağım Videoları  Nereden Bulabilirim ? 

Öncelikle kullanabileceğiniz en etkili videolar sizin tarafınızdan içeriğiniz ile alakalı olarak çekilmiş videolardır. Fakat video oluşturma imkanına sahip değilseniz farklı yöntemler kullanabiliriz.

Resimler ile slayt oluşturma  : Blogunuz nasıl yapılır serisi ile alakalı bir içerik üretiyorsa yaptıklarınızı adım adım çektiğiniz fotoğraflar ile belirlenen geçiş süresine sahip , arka fonda belirlediğiniz müzik olacak şekilde Youtube üzerinden zahmetsizce slayt haline dönüştürebilirsiniz.  Resimler İle Slayt Video Oluşturmak >>

Lisanslı videolar : Kimi şirketler yada yayıncı kuruluşlar reklamlarını yapabilmek adına kendi sitelerinde paylaşılması ve farklı platformlara yüklenmesine izin verilen videolar sunar. İçeriğiniz ile alakalı bu tarz paylaşıma izin verilen videoları bularak Youtube yada farklı video paylaşım sitelerine yükleyebilirsiniz.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger