Blogcular İçin Chrome Eklentileri - Alexa Toolbar

Blogcular için Chrome Eklentileri - Alexa Toolbar
Blogcular için Chrome Eklentileri - Alexa Toolbar 

Google Chrome tasarlandığında kişilere göre özelleşebilir olmasına oldukça önem verildi. Açık kaynaklı bu düzenleme sayesinde kodlar ile arası iyi olan herkes  Google Chrome üzerinden kullanılabilir ufak programlar yazabilir durumda. Bizler ise eklentiler sayesinde bir çok işlemi pratik hale getirebiliyoruz. Bu noktada blogcuların işine yarayacak bir çok eklenti kodlanmış. Google Chrome üzerinden kullanılabilen ve bir çok farklı şekilde yardımcı olacak eklentileri Chrome Eklentileri başlığında sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Alexa ToolBar : Daha önce Alexa sisteminin SEO puanınıza etki ederek, sizleri arama motorları sonuçlarında üst sıralara taşıyacak bir etkisi olduğundan bahsetmiştim. Alexa üzerinden yükselmek için kullanacağınız en etkili stratejilerden biri Google Chrome sistemine entegre olan Alexa ToolBar kullanmaktır. Alexa Toolbar kullanmak için ziyaret etmeniz gereken adres : http://www.alexa.com/toolbar 

Alexa Toolbar sayesinde ziyaret ettiğiniz her sitenin Alexa üzerinden aldığı değeri, dünya ve ülke sıralamasını , sahip olduğu backlinklerin bir kısmını ve sitenin hızını Google Chrome üzerinden  sorgulayabilirsiniz.

Aşağıda ki istatistik bloggerdersleri.com adresine ait. Görüldüğü gibi dünya çapında ve ülke çağında popülerliğim fena sayılmaz. 95 adet siteme gelen link tespit edilmiş ve very slow ifadesi ile de sitemin çok yavaş yüklendiğini anlayabiliyorum.

Blogcular için Chrome Eklentileri - Alexa Toolbar
Blogcular için Chrome Eklentileri - Alexa Toolbar 

Alexa Toolbar Özellikleri:

Alexa Traffic Rank: Bir web sitesinin dünya ve ülke çapında ne kadar popüler olduğunu görün.
Reviews : Alexa üzerinden siteyi yorumlayan kullanıcıların yorumlarını inceleyin.
Sites Linking İn : Sitenin sahip olduğu linklerin bir kısmını görebileceğiniz bölüm.
Search Analytics: İncelediğiniz sitenin hangi anahtar kelimeler ile ziyaretçi edindiğini listeleyin.
Wayback: Bir site geçmişteki görünümünü sorgulayın.

Google Chrome üzerine kuracağınız Alexa Toolbar ile siteleri sorgulayabilir ve SEO puanınız artırabilirsiniz. Alexa hakkında daha fazla fikir edinmek istiyorsanız incelemenizi tavsiye ederim :

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger