Facebook Sayfalarını RSS Halinde Bloglarda Sunmak

Facebook RSS Sistemi - Blog Uyarlaması
Facebook RSS Sistemi - Blog Uyarlaması

Aktif bir şekilde Facebook kullanıyor ve blog yayınları harici konunuz üzerine Facebook sayfalarınızdan farklı türden yayın yapıyorsanız, kullanabileceğiniz özelliklerden biri Facebook RSS takip linki oluşturmaktır. Özellikle Fotogaleri ve benzer galeri blog sahiplerine RSS oluşturmayı tavsiye ederim bu sayede Facebook sayfalarınız da RSS takip sistemleri üzerinden kolayca takip edilebilir.

Facebook RSS Takip Linki İle Kazanımlarınız : 
  • RSS takip linki ile Facebook sayfanızı RSS üzerinden takip etmek isteyenlere yardımcı olursunuz.
  • Facebook RSS takip linkiniz ile Facebook sayfanızın paylaşım linklerini blogunuz üzerinden yayınlayabilirsiniz.

Facebook sayfanız için RSS linki oluşturmak için öncelikle şu siteye ziyaret ederek Facebook sayfa id numaranızı elde edin. http://findmyfacebookid.com/ Boşluğa kullanmak istediğiniz Facebook sayfasının linkini ekleyerek LookUp özelliği ile ID'nize ulaşın.

http://www.facebook.com/feeds/page.php?format=atom10&id=Facebook ID

Elde etmiş olduğunuz ID numaretik olarak yukarıdaki linkin sonuna kırmızı parçayı silerek ekleyin. Facebook sayfanızın RSS sisteminin çatısını bu oluşturacak. Fakat bir çok takip mekanizma bu linki algılayamaz bu sebeple FeedBurner özelliğini devreye sokacağız.

Elimizde mevcut bulanan Facebook linki ile FeedBurner sistemine kayıt yapacağız, bu sistemi sizler için daha önce farklı bir konuda açıklamaya çalışmıştım. FeedBurner RSS Link Oluşturmak >>

Feed kaydı ardından FaceBook sayfanızın bir adet RSS linki mevcut olacak. Facebook üzerinden oluşturduğum ve doğa resimleri paylaştığım bir Facebook sayfam var. RSS sistemini adapte ettim inceleyebilirsiniz. Facebook Sayfası RSS Dökümü >>

Eğer Facebook sayfanızı Feed halinde Blogger şablonların da kullanma isterseniz daha önce sizler için hazırladığım Blogger Feed özelliği yazısını okuyabilirsiniz. Blogger Feed İle Liste Menü Oluşturmak >>  Feed üzerinden fazlaca takipçiye sahip olan kullanıcılara faydasına olması dileği ile.



Makaleyi Paylaş :
 

+ yorum + 1 yorum

Adsız
16 Mayıs 2023 23:53

✅ Мы заботимся о Вас, поэтому в связи с эпидемией перед выходом reklamall.ru на работу все мастера измеряют температуру. Мы берём на себя полную ответственность за то, чтобы Вы, наш дорогой клиент, остались довольны.

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger