Affiliate Marketing - Tıklama Başı Ödeme

Affiliate Marketing - Tıklama Başına Ödeme
Affiliate Marketing - Tıklama Başına Ödeme

Affiliate Marketing sistemi ülkemizde sadece satış ortaklığı olarak açıklandığı için bu reklamcılık servisini daha yakından tanıtmak için farklı formatları size tanıtmaya çalışıyorum. Bu konuda yayınladığım tüm yazıları buradan okuyabilirsiniz : Affiliate Marketing Hakkında Her Şey >>

Bugün sizlere bahsedeceğim yöntem ise tıklama başına ödeme sistemi Cost Per Click ( CPC ). Tıklama başına ödeme yapan sistemler Google Adsense kazanç modeline benzer bir yöntemdir. Genel itibari ile bu sisteme çok yabancı değilsiniz. Çalıştığınız firmanın sitesine ziyaretçi göndererek maddi kazanç elde etmeye çalışacağız. Sistemi Google Adsense üzerinden tanıdığınız ve çoğu zaman karıştırdığınız için karşılaştırma yaparak açıklamaya çalışacağım.

Affiliate Marketing tıklama başına ödeme sistemi her firmaya göre değişiklik gösterebilir. Reklamcılık çeşidinden ödeme yollarına kadar değişik sözleşmeler, politikalar ile karşılaşabilirsiniz.  Kimileri sabit reklamcılık bannerına izin verirken kimileri sabit banner kullanmaya zorlayabilir. Ben Google Adsense sistemi ile en geniş çalışma mantığı olan hayali bir firmayı karşılaştıracağım.
  • Bildiğiniz gibi Google Adsense sistemi sabit reklam boyutları ile yayın yapmanıza izin verir. Affiliate Marketing şirketleri ile çalışırsanız istediğiniz boyutta grafikler hazırlayarak, istediğiniz boyutlarda çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Size ait bir link olacak ve istediğiniz boyutta grafiklere özel ref linkinizi ekleyerek reklamcılık yapabilirsiniz. 
  • Google Adsense sisteminde sunacağınız reklam içeriğini Google botları otomatik olarak belirler. Bu sebeple alakalı reklam gösterme şansınız daha azdır. Affiliate Marketing siteleri ise sadece belli ürünler üzerinde çalışıyor olabilir. Sadece bir laptop markası yada sadece bir araba kiralama firmasının reklamını yapıyor olabilirsiniz. 
  • Google Adsense ve benzeri firmalar da sadece belli bannerlar ile çalışırken farklı tarzda Affiliate Marketing  firmaları ile ref linkiniz üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz. Yayın içerisinde paylaşabilir ve size ait olan linki sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz. 
Affiliate Marketing - Tıklama başına ödeme yapan firmaları bularak çalışma prensipleri çerçevesinde belli bir gelir elde edebilirsiniz. Özelikle içeriğiniz ile ilgili ürünler bulabilirseniz Google Adsense ve benzeri firmalardan elde ettiğinizden fazlasını kazanabilirsiniz. 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger