Blogger Efsaneleri - I

Blogger Efsaneleri - I
Blogger Efsaneleri  

Blogger üzerine yapılan eleştirilerin çoğu Wordpress sistem ile karşılaştırma yayınlarında yapılıyor. Bu yazıları okuduktan sonra bahsettikleri konulara açıklık getirmek adına bir yayın hazırlamaya karar verdim. Şimdi güzelim Blogger platformumuza atılan iftiraları bir bir yanıtlamaya çalışacağım.

  • Blogger Blogları Sizden İzinsiz Olarak Silinebilir :  Blogspot sizlere ücret vererek satın almanız gereken bir hosting alanını ücretsiz olarak sunuyor, ayrıca gelen trafik açısından da ekstra ücret talep etmiyor. Bunun karşılığından sizden istediği tek şey bir takım içerik kurallarına uymanız. İçerik kurallarına uyan hiç bir blogun silinmeyeceğini garanti ediyorlar. Uymanızı istedikleri kuralar ise Irkçılık yapmamak , Telif hakkı ihlal etmemek , yasa dışı faaliyetlerde bulunmamak gibi her sağlıklı insanın destekleyeceğine inandığım bir takım değer yargıları. Tam listeyi buradan okuyabilirsiniz : 

  • Blogger SEO açısından Zayıf Bir Platform : Arama motoru optimasyonu olarak çevirebileceğim SEO kelimesinde ki arama motoru olarak geçen ibare ile Blogger hizmetini sunan firmanın aynı olması ironiktir. SEO konusu neredeyse sadece Google algoritması üzerine inşa ediliyor ve bu arama motoruna sahip olan firmanın sunduğu blog hizmeti arama motoru sıralamasında yükselemeyecek mi ? Şunu mu diyorsunuz Google rekabet halinde olduğu Wordpress sistemine kendi blog sisteminden daha fazla önem veriyor. Lütfen işin içine kapitalizm kavramını katarak tekrar düşünün. Ayrıca bilgilendirmekte fayda görüyorum. Blogger kodlar ile avantaj sağlayacak olan her türlü SEO yatırımına sahiptir. 

  • Blogger Siteler Google Adsense Harici Reklam Alamaz : Evet, bu yargıyı tamamen çürütmek için şu an da kullandığım sitem yeterlidir sanıyorum. Bir takım reklamcılık faaliyetlerinden uzak kalacak olanlar .blogspot.com uzantılı şekilde yayın hayatına devam edip , domain edinmeyenler olacaktır. Bu durum WP içinde geçerlidir. .wordpress.com uzantılı şekilde yayın yapan her hangi bir WP sitesi de link satışı, tanıtım yazısı satışı gibi reklamcılık faaliyetlerinden yararlanamaz. 

Bu yazıda bu kadarlık yeterli diye düşünüyorum. Zamanla Blogger hakkında atılan mesnetsiz iftiraların ve ithamların karşısında olacağım ve bu davanın yılmaz bir savunucu olarak okula gitmek üzere aranızdan ayrılıyorum. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger