Blogger Site Hızı ve Kullanıcı Hareketliliği

Blogger Site Hızı ve Kullanıcı Hareketliliği
Blogger Site Hızı ve Kullanıcı Hareketliliği

Blogger site hızı konusunun SEO üzerinde ki olumlu ve olumsuz etkisini konuştuktan sonra farklı bir açıdan olayı irdeleyerek blogunuzun hızının kullanıcılar üzerinde yarattığı etki üzerinde de durmak gerekir. Google firması kitle davranışlarını takip ederek bir takım yatırımlara karar vermektedir. Site hızını önemsemesinin temel nedeni sitelerde dolaşan kullanıcıların site hızlarına bağlı olarak istemli yada istemsiz olarak hareketlerinin değişmedir.

Google'ın açıkladığı resmi ölçümlere göre her beş kişiden biri yavaş açılan siteleri beklemeden kapatıyor. Amazon'un kendi belirlediği değerlere göre bu oran 10'da bir , Yahoo'nun verileri hızı 8 de bir oranında. Ortalamasını alarak konuşacak olursak  %13 eder. Resmi verilerin resmi olmayan benim tarafından hesaplanmış ortalamasına göre :) yavaş açılan bir siteniz varsa sitenize giren her 100 kullanıcıdan 13 tanesi kaybediyorsunuz. Bunu hemen çıkma oranınız da müthiş bir artış izleyecektir. Ayrıca Alexa değerinizin de seri bir yükselme göstereceğinden emin olabilirsiniz. Böylece sitenize giren potansiyel takipçileri kaybettiğiniz gibi sitenizin kullanıcı davranışları da size sert bir darbe vuracak.

Sayfalar arasında dolaşma konusuna gelecek olursak , açılmada ve yüklenmede ciddi sorunlar yaşayan bloglardan kullanıcılar bir an önce kaçamaya çalışacaktır. Özellikle rekabet halinde olduğunuz bloglar var ise benzer konular hakkında yazılar yazıyorsunuz demektir. Potansiyel takipçilerinize diğerlerinde olmayan bir şey vererek ön plana çıkmanız gerekecek. Bu değererden bir tanesi hızlı yüklenen , sayfalar arasında geçiş yaparken kullanıcıyı yormayan bir blog tasarımı olabilir. Daha hızlı çalışan bir bloga sahip olmanız ziyaretçi kaybetmenizi önleyeceği gibi sayfalar arası gezinmeyi teşvik edecek bir çalışmadır. Bu konu hakkında daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak isterseniz direk en yetkili ağızdan dinleyebilirsiniz :
”Speeding up websites is important — not just to site owners, but to all Internet users. Faster sites create happy users and we’ve seen in our internal studies that when a site responds slowly, visitors spend less time there. But faster sites don’t just improve user experience; recent data shows that improving site speed also reduces operating costs. Like us, our users place a lot of value in speed — that’s why we’ve decided to take site speed into account in our search rankings. We use a variety of sources to determine the speed of a site relative to other sites”.
Ben tatminsizim daha ayrıntılı yazı okumadan tatmin olmam, İngilizcem über seviysinde diyorsanız buyurunuz efendim : http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/04/using-site-speed-in-web-search-ranking.html

Blogger Site Hızı Yazı Dizisi




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger