Blogger Site Hızı ve SEO Etkisi

Blogger Site Hızı ve SEO Etkisi
Blogger Site Hızı ve SEO Etkisi 

Blogger konusunda çalışma yapacaksanız aklınızdan çıkarmamanız gereken genel kural, kodları bir yere kadar düzenleyebilirsiniz ve her türlü değişkeni hosting sahibi olmamanız nedeni ile kontrol edemezsiniz . Hosting alanına ve band genişliğine ayrı ayrı ücret ayırmamak karşılığında ödeyeceğiniz bir bedel. Ayrıca Blogger'da yayın yaparken standart şablonları seçmiş olsanız bile, belli tip kodları kullanıyorsunuz demektir. bu durum özel temalar kullandığınızda daha da hissedilir bir hal alır. Konumuza dönecek olursa site hızınızı belirleyen bir çok unsur olsa da genel anlamda etken, kodlar ve sizin temayı nasıl kullandığınızdır. Yazının devamında site hızı ve SEO ilişkisini özetlemeye çalışacağım ayrıca konuyu biraz daha özelleştirmek adına ikisin ide ayrı ayrı açıklamaya çalıştım , yazı sonunda linkleri görebilirsiniz.

Defalarca bahsetsem de tekrar hatırlatmak istiyorum. İnsanların tamamı Google'ı ilk arama motoru sanar, aksine Google ilk değil son arama motorudur. Google'dan çok daha önce bir sürü arama motoru vardı. Fakat hiç biri alakalı kelime ile yapılan aramalara en yararlı siteyi sunabilme becerisine sahip değildi. Eski sistem arama motorlarına Blogger Domain Yönlendirme kelime grubunu aradığınızda bu kelimelerin geçtiği her site belli bir sıralama yada yararlı olup olmadığı belirlenmeden sunuluyordu fakat şimdi bu kelime grubu ile arama yaptığınızda sadece en iyi konuları göreceksiniz. Neredeyse ilk 10 sayfanın tamamı bu konuyu ayrıntılı olarak açıklamaya çalışmış kişilerin siteleri ile dolu olacaktır. Bunu sağlayan temel yapılanma ise Google'ın kullandığı bir takım sorgulardır. Bu sorgulardan bir tanesi de site hızı konusu.

Her blogun belli bir boyutu, kullandığı renkler , resimler , Bloger eklentileri ,kodları mevcuttur buna bağlı olarak sitenin belli bir açılış hızı oluşur.  Blogger domain yönlendirme konusunu da iki sitenin hangi sıralamada gösterilip gösterilmeyeceği belirlerken onlarca sorgu kullanır, bunlar puanlanır ve derecelendirilir. Bu konuda dikkate alınan bir değerde sayfaların yüklenme süreleridir. Google'ın mantığı çok basittir ( Burada karşılaştırılan bu iki sayfanın hızı hariç tüm seo değerlerinin aynı olduğu var sayılmıştır )  aynı konuyu anlatan bu iki sayfanın hangisine daha kolay ulaşılabiliyorsa o daha değerlidir, onu önce sunayım. Daha kolay ulaşabilir demek pek tabi ki daha hızlı olan manasındadır. Sitenizin standartların üstünde bir hızda açılması ve potansiyel kelime gruplarında sizle rekabet edecek sitelerden daha hızlı yükleniyor olması, size SEO yönünden, kısaca arama motoru üzerinden gelecek ziyaretçi kitle üzerinden avantaj sağlayacaktır.

Blogger Site Hızı Yazı Dizisi


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger