Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler

Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler
Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler

Google Adsense kullanmayı amaçlayan bir çok kullanıcıdan mesaj almam sebebi ile daha önce hiç Adsense kullanmamış olanlar için merak edilen soruları toplu halde cevaplamaya çalışacağım. Bu konuda oldukça fazla mit olduğu için bir iki yanlışı da düzeltmemiz gerekcek. Eğer sormak istediğiniz bir soru varsa lütfen yorum olarak bırakın bende yayın içerisine ekleyeyim bu sayede Adsense hakkında tüm sorulara cevap veren bir havuz oluşturabiliriz.

Google Adsense Nasıl Alınır ? 
Tek yapmanız gereken klasik bir bilgi havuzunu doldurarak beklemek : Adsense Başvurusu >> 

Google Adsense Sitemi Ne Zaman Onaylar ?
Bunun belli bir süresi yok. Bir günde sürebilir , 2 ayda sürebilir. Kabul edilmeniz ve edilmemeniz halinde kayıt olduğunuz mail adresinize durumu bildiren bir e-mail gönderilir.

Google Adsense Başvurusu Reddedilebilir Mi ? 
Evet, neden genel olarak spam içerik bulundurmanız ve yayıncı olmak için gerekli olan şartlara sahip olmamanızdır. Bu güne kadar başvurusu haksız yere reddedilen tek bir kullanıcı görmedim.

Google Adsense Hesabınız Banlanabilir Mi ?
Evet , başvurunuz kabul edilmesi ardından kodları kullandığınız tüm siteler gözetim altındadır. İzin verilmeyen içerik kullanmanız ve yayıncı politikalarını ihlal etmeniz hesabınızın banlanmasına neden olabilir.

Adsense Başvurusunda Türk Olmak Bir Dezavantaj Mı ?
Kısmen evet kısmen hayır. Her ülkenin kendine göre değerlendirme masası mevcuttur ve Türkçe içerikli siteler biraz daha fazla denetlenir. Örneğin İngilizce içerikli bir site iki aylık yayın hayatında reklam alabilirken , Türkçe içerik barındıran bir site 6 aydan önce reklam alamaz. Bu sadece Türkiye için geçerli değildir. Hindistan, Rusya ve onlarca ülke 6 ay sınırına tabidir. Belirliyici unsur nerede yaşadığınız yada uyruğunuz değil sitenizin dilidir.

Google Adsense'den Haksız Yere Banlanabilir miyim ?
Ben tek bir örnek görmedim. Her banlanan muhakkak bir kuralı farkında olarak yada olmayarak ihlal etmiştir.

Banlanırsam Adsense Hesabımda Biriken Parayı Alabilir Miyim ? 
Hem evet hem hayır Google bu konuda bir açıklama yapmasa da banlanan hesapların içeride kalan paraları alması kimi zaman mümkün olabiliyor.

Google Adsense Reklamlarını Nasıl Kullanabilirim ? 
Google'ın standart olarak sunduğu reklam birimleri vardır. Blogunuz için çok kolay bir yöntem ile belirlenen reklam kodlarını alıp HTML olarak eklemeniz yeterlidir.

Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler
Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler


Google Adsense Reklamlarını Hangi Sitelerimde Kullanabilirim ? 
 Google reklamlarını sadece başvurduğunuz site ile kullanabilirsiniz diye bir kural yoktur. Tek bir site ile yayıncı olursanız tüm siteleriniz için kullanabilirsiniz.

Gösterilecek Reklamları Belirleyebilir Miyim ?
 ayır, sadece belli tip reklamları yasaklama hakkınız vardır.Bir takım konu başlıklarını göstermeme şansınız mevcut örnek vermek gerekirse flört konusunda belli bir şirketi yasaklamak istiyorsanız tüm konu başlığını yasaklamadan sadece o şirketin reklamlarının gösterilmesini engelleyebilirsiniz.

Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler
Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler

Gösterilen Reklamların Resim , Text yada Video Olmasını Belirleyebilir Miyim ? 
 Kısmen evet, video belirleme şansınız yok fakat sadece text reklam yada sadece resim reklam olarak belirleme şansınız mevcut. Video reklamlar resim başlığında yer alıyor. Resim reklamları engellerseniz video reklam gözükmez. Fakat sadece video reklam göster seçeneği mevcut değil.

Bir Sayfada İstediğim Kadar Reklam Kullanabilir Miyim ? 
Hayır kullanamazsınız bir sayfada görülebilecek Google reklam sayısı üçtür. Ayrıca 300x600 tarzı geniş olarak nitelendirilen reklamı bir sayfada sadece bir kez sunabilirsiniz.

Google Reklamlarını Ücretsiz Hizmet Sunan Bloglarda Kullanabilir Miyim ? 
Evet, kullanabilirsiniz.

Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler
Google Adsense Hakkında Sorular ve Teknik Bilgiler

Google Reklamlarından Kazanmanın Bir Sınırı Var Mı ?
Böyle bir sınır yok. Çok kazanırsan banlanırsın iddialarına itibar etmeyin. Yukarıda ayda 112 bin dolar kazanmış bir abimizi görebilirsiniz.

Adsense hakkında sormak istediğiniz her hangi bir şey varsa lütfen yoruma ekleyin bende araştırıp cevapları yazı içerisine ekleyeyim. Umarım herkes için yararlı bir kaynak olur.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger