Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi - ( 2 )

Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi
Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi

Blogger kullanıcıların sık yaptığı ve ziyaretçi kaybetmelerine neden olan dört hatayı bir önce ki yazımda Blog yazarı olarak başarılı olma ölçünüz ziyaret sayınız ile değil ne kadar kaliteli ziyaretçi edinebildiğinize bağlı olmalıdır başlangıcı ile paylaşmıştım. Şimdi ise farklı hataları sizlere sunmak istiyorum.  Yazıyı seriye bölmemin nedeni ise bu yazıda paylaşacağım ilk madde.
  • Uzun Yazılardan Kaçının : Yapılan araştırma bulguları blog okuyucularının çok uzun yazıları okumadan geçtiklerini göstermiştir. Bir çok kullanıcı uzun yazıları sıkıcı buluyor ve daha okumaya başlamadan okumama kararı alıyor. Çok güçlü oluşturduğunuz içerikler hiç okunmadan geçilsin istemiyorsanız yazılarınızı belli kelime karakteri içerisinde tutun. İdeal olan en uzun makaleler 400 kelime olsun. Eğer daha uzun makaleler yazmak istiyorsanız yazılarınızı ikiye bölün. Kelimeleri nasıl sayacağınızı soruyorsanız buradan buyurun : Makaleler İçin Kelime Sayacı - Webmaster Araçları >> 
  • Yanlış Bilgi ve Kırık Linkler : Blogunuz ve ziyaretçileriniz için en sakıncalı durumlardan biri yanlış bilgiler barındırmasıdır. Yeterince araştırma yapmadan yada emin olmadan paylaşılan içerikler uzun vaade de blogunuzun güven kaybetmesine ve ziyaretçiler tarafından terk edilmesine neden olacaktır. Ayrıca kırık linklerde blogunuzun ziyaretçi kitlesinin rahatsızlığına neden olacak önemli etkenlerdir. Her durumda kontrol altında tutmanız menfaatinize olacaktır. Kırık linkleri tespit edebilmek için buradan buyurun : Kırık Linkler ve Tespiti >> 
  • Aşırı Reklam Politikası Uygulamaları : Blogunuzda bol miktarda reklam verisi sunmak ve kullanıcıları bu çeşit eklentiler ile boğmak ziyaretçilerinizin keyfini kaçırarak zamanla blogunuza olan güvenlerinin sarsılmasında etkili olacaktır. Reklam araçlarını sitenizi boğmayacak şekilde kullanmaya özen gösterin. Özellikle yayın içi reklamlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. 
  • Popup İçerikler Sunmak : Otomatik olarak açılan bir takım sayfalar yada beğeni butonları sunmanız hem arama motoru botları gözünde hemde ziyaretçilerin gözünde blogunuzun itibarını zedeleyici çalışmalardır. Kullanıcıları yoran ve her sayfada kapatmak zorunda kaldıkları Popup içerikleri kullanmak blogunuzun saygınlığını azaltacağı gibi zamanla durumdan sıkılan ziyaretçilerin blogu takip etmesini engelleyecek yanlış bir yatırım stratejidir. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger