Technorati Rank Nedir ve Nasıl Yükseltebilir?

Technorati Rank Nedir - Technorati Rank Nasıl Yükseltilir
Technorati Rank Nedir - Technorati Rank Nasıl Yükseltilir 
Blog kullanıcılarının aramalarda üst sıralarda yer almasını sağlayan önemli unsurlardan birinin Technorati Rank olduğundan bahsetmiştim. Blogger Seo faaliyetlerinin de merkezine yerleşmiş olan bu rank değeri de neyin nesidir, nasıl çalışır, ne gibi değerlikleri hesaplar diyenler için ufak bir açıklama yapmak istiyorum.

Technorati rank değeri 0 dan 1000 kadar yükselebilen bir puanlama sistemidir. Bunu bir sınava benzetebilirsiniz ve alacağınız puanlar 0 ile 1000 arasıdır. Şu anki sıralamada en yüksek rank değerine sahip olan  Huffingtonpost blogudur. 945 Technorati Rank değerine sahiptir.

Technorati Rank Değeri
Technorati Rank Değeri 

Technorati Rank Nasıl Hesaplanır? 


Technorati her siteyi editörler tarafından inceleyip sistemine eklediği için Google tarafından değer görür.Fakat Technorati sisteminin büyüsü burada başlıyor. Son günlerde EMD güncellemesi ile backlink kalitesini değerlendirmelerde ciddi bir şekilde hissettiren Google bu işlemi yaparken Technorati ranktan yararlanır.

Technorati rank, Bir sitenin bağlantı davranışları esas alınarak hesaplanır ve değerlendirilir. Technorati sizin hangi kalitede sitelerde, kaç sefer referans alındığınızı hesaplamaya çalışır. Düşünce
sistemi kaliteli bir site başka bir siteyi referans alıyorsa o sitede kalitedir yönünde. Sitenize gelen linkler ve sizin link çıkışlarınız rank değerini belirleyen en önemli özellik. Çok hassas bir sayım sistemleri olduğunu ve yorumlara link bırakma olayından ise hiç haz etmediğini belirtmek isterim.

Technorati Rank Yükseltme Yöntemleri :

  • Misafir Blogculuk : Misafir blogculuk sistemi dofollow link edinerek kaliteli backlink elde etmenin en bilindik yöntemi. Misafir blogculuk yaptığınız sitelerse mümkün mertebe size yakın içerik ekleyen bloglar olmalı. Bu durum Technorati rank sistemine sizin adınıza katkı sağlayacaktır. 
  • Kaliteli Bloglardan Backlink : Technorati rank değerleri ile diğer blogları takip ederek link değişim kampanyalarına katılabilirsiniz. Kendi blogunuz ile benzer içerikli siteleri seçmek size fayda sağlayacaktır. 
Bu iki link referansları size yüksek Technorati Rank olarak dönecektir. Technorati Rank yükseltmenin   farklı bir yolu mevcut değildir.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger