Technorati Nasıl Kayıt Olunur? - 2012 / Ekim

Technorati Nasıl Kayıt Olunur?
Technorati Nasil Kayıt Olunur? 

Technorati sistemine kayıt olmanın faydalarından size daha önce bahsetmiştim. Blogger seo kategorisinde  gelelim bu sistemin parçası olmak için yapmamız gerekenlere. Yazımın 2012 / Ekim tarihinde yazıldığını belirtmek isterim son güncelleme ile uyumludur. Eskiden kullanılan kayıt tipi değişmiştir.


Technorati Üye Olmak
Technorati Üye Olmak
Öncelikle Technorati sistemine kayıt olmamız gerekiyor. Sign in seçeneği ile kayıt formuna erişiyoruz.

Technorati Üyelik
Technorati Üyelik 
 Ezberlenmiş olan kayıtlarsa da genede bilmeyen olabilir düşüncesi ile Türkçeleştirmek istiyorum.

Real First Name : İsminiz
Real Last Name : Soyadınız
Member Name : Kendiniz için bir takma isim seçimi
E-Mail : Mail Adresiniz ( Gerçek Bir Mail Adresi Girin İhtiyacınız Olacak )
Password : Şifreniz
Sonunda Gördüğünüz Güvenlik Numaraları : Gerçek bir kişi olduğunuzu onaylamak için gerekli numaraları ve harfleri boşluğa ekleyiniz.
Şartları Kabul Ediyorum Sekmesi : Kullanım koşullarını kabul ettiğinizi dair sekmeyi işaretleyiniz.


  • Üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra e-posta adresinize gelen onaylama maili ile kendinizi doğrulayıp . Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapıyoruz. 



Sisteme giriş yapmanız ardından kullanıcı üst panelin sağ köşesinde kullanıcı adınız belirecektir. Benim kullanıcı adım borubudun. Kullanıcı adınıza tıklayın ve account verilerinizi görün.

Technorati Blog Eklemek
Technorati Blog Eklemek 
Account hesabınızın en alt kısmında Claimed Blogs bölümü olacak. Bu bölüm sizin Technorati sistemine blog hesabınızı göndermeye yarayan pencere. Eklemek istediğiniz site adresini Start A Blog Claim bölümüne yazarak claim butonu ile gönderiyoruz. Ardından site tanımı girmemiz gereken ekran ile karşılaşıyoruz.

Technorati Nasıl Kayıt Olunur?
Technorati Nasıl Kayıt Olunur?
Blog Title : Blog başlığınızı oluşturur. Ben kendi sitem için '' Blogger Dersleri ve Blogger Eklentileri '' tercih ettim.

Url : Site adresinizi girmeniz gereken alan. 

Feed Url : Feed kısmı çok önemlidir. Onaylama işlemini feed adresimiz ile yapacağız. Feed adresi olarak feedburner kabul edilir. RSS sisteminiz yoksa buradan buyurun : Blogger İçin FeedBurner Kaydı >>  . Blogger sisteminin kendi oluşturduğu feed dizinini kullanmak istiyorsanız :   '' http://www.blogger-hakkinda.blogspot.com/feeds/posts/default '' . adres kısmını değiştirerek feed post adresini kullanabilirsiniz. 

Technorati Nasıl Kayıt Olunur?
Technorati Nasıl Kayıt Olunur?

Site Description : Site açıklaması girmeniz gereken bölüm . Ben sitem için '' Blogger Dersleri , Blogger Seo, Blogger Temalar , Blogger İle Para Kazanmak Hakkında Bir Web Günlüğü ''  Yazdım.

Site Categories : Sitenizi ekleyeceğiniz kategoriyi belirlemeniz gerekiyor.

Site Tags : Her boşluğu anahtar kelimelerinizi yazabilirsiniz . Ben sitem için : '' Blogger Dersleri , Blogger Seo, Blogger Temalar , Blogger İle Para Kazanmak ''  yazdım.

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Next Step sekmesine tıklıyoruz ve sitemizi sisteme göndermiş oluyoruz

Ardından sitemizi onaylatmamız gereken bunun için mail adresimize gelen maileri kontrol ediyoruz :

Technorati Blog Onaylatmak
Technorati Blog Onaylatmak
Mail üzerinden gönderilen onaylama kodunu alarak sitemizde her hangi bir sayfaya yapıştırıyoruz. Kodlar içine yapıştırmanıza gerek yok Kayıtlar sekmesine tıklayarak daha önce yazdığınız bir yazı içerisine sayılardan ve harflerden oluşan veriyi eklemeniz yeterli. Ekleme işleminizi yaptıktan sonra Technorati sitesine geri dönüyoruz ve kayıt işlemini başlatırken yaptığımız gibi kullanıcı adımıza tıklayarak accout hesabımızı açıyoruz.

Blogger Technorati Onaylatmak
Blogger Technorati Onaylatmak

Bu sefer accountumuzun alt kısmında sitemizin eklenmiş olduğunu göreceksiniz kodu yerleştirdikten sonra sitemizin altında bulunan Check Claim butonuna tıklıyoruz ve bir iki saat içerisinde sitemizin denetlenmesini bekliyoruz. Botlar sitemizi değil feed adresimizi ziyaret edecekler bu sebeple Feed adresinizi doğru verdiğinizden emin olun.

Sayısal ve harflerden oluşmuş onaylama kodumuzu eklediyseniz kısa sürede siteniz botlar tarafından incelenip sisteme eklenecektir. Bu durumu e-mail adresinizden kontrol edebilirsiniz.

Technorati Blog Kaydı
Technorati Blog Kaydı 
Kodlarımızı denetleyen sistem kısa süre sonra bize onaylandığımıza dair bir mail gönderecektir. Bunun ardından accountumuzda sitemizin durumunun değiştiğini göreceksiniz.

Technorati Blogger Kayıt Etmek
Technorati Blogger Kayıt Etmek 
Sistem tarafından onaylanan sitemiz artık editör onayını bekliyor . Editörler tarafından sitemiz incelenecek ve eğer kayıt olmaya değer görülür isek yakında Technorati içinde yer alacağız.

 Hayırlı Olsun :) 





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger