Blogger Seo Çalışmalarının Önemi

Blogger Seo Çalışmalarının Önemi
Blogger Seo Çalışmalarının Önemi 
Blogger Dersleri sitesini açtığım günden beri 143 adet makale ile  bildiklerimi sizlere paylaşmaya çalıştım. Bunların bir çoğunun seo yönünde olduğunu fark eden arkadaşlar bu konuya biraz fazla önem verdiğimden bahsettiler. Bende sayelerinde seo yapısını tanıtarak, size ne gibi faydaları olacağından bahseden bir içerik üretmediğimi fark ettim. Bu yazımda size seo kavramını tanıtıp, doğru yatırımlar ile  ne gibi katkılar sağlayacağından, uygulanmaması durumunda ise ne gibi zararları olacağından bahsedeceğim.

Seo Nedir ? : Buraya bir çok yakışıklı tanım yazılabilir ama seo, Google egemenliğinde olan ülkemizde sitemizi Google kriterlerine uygun olarak dizayn ederek, arama sonuçlarında üst sırlarda yer alma çabasıdır.  Seo çalışmaları sadece Google ile alakalı bir durum olmasa da Google ülkemizde neredeyse tekel halindedir.

Blogger Seo Çalışmalarının  Faydaları
Blogger Seo Çalışmalarının Faydaları 
 Seo Oyunu Kurallarına Göre Oynama Çabasıdır : Seo çalışmaları bir nevi yüksek hit elde etmek isteyenlerin kullandığı sahtekarlık aracı olarak görülüyor ki, bu oldukça yanlış bir bakış açısı. Seo belli bir kalite standartını yakalayarak ben blogumla/sitemle ilgiliyim ayrıca bu emeğim başka site sahiplerinden de taktir görüyor deme yoludur.


1 ) İndexlenme Hızınızı Artırarak İçeriğiniz Çalınmasını Engeller :  İçerik çalınması oldukça üzücü bir durumdur. Maalesef benim sitemde ki kimi yayınlarda başka arkadaşlar tarafından izinsiz alınarak kullanılmakta. Fakat bu durumu sorun etmememin sebebi sitemin 1 yada 2 dakika içerisinde index alıyor olmasıdır. Yani bir paylaşım yaptığımda Google bunu 2 dakika içerisinde indexleyip bana ait olduğunu onaylıyor. Yazılarımı kullanan arkadaşlar ise Google gözünde  spam içerik üreten site olarak algılanıyor.

Fakat tam tersi bir durum olabilirdi. Özellikle blog dünyasında bu işle uğraşan arkadaşlar vardır. Sitesi hızlı index almayan siteleri belirler ve RSS yardımı ile bu siteleri kontrol altında tutarlar. Siz bir paylaşım yaptığınızda hemen içeriğinizi kopyalayarak kendi sitelerine eklerler ve Google  sitelerini hızlı indexlediği için bahsi geçen yazının kopyalayana ait olduğunu düşünür, sizin sayfanız ise artık spamdır.  Bu sebeple muhakkak sayfalarınızı hızlı indexletmelisiniz : http://www.bloggerdersleri.com/2012/06/google-tarafindan-hizli-indexlenmek.html


2 ) Arama Motorlarından Gelen Ziyaretçi Sayısı : Sitenizin içeriğine göre elde ettiğiniz ziyaretçi yelpazesi farklılık gösterebilir fakat bir site için en önemli kaynak arama motorlarıdır.  Seo mucizesi burada devreye girer seo çalışmalarınız ne kadar güçlü ise arama motorları ülkemiz için Google size daha üst sıralarda yer verecektir. Bu sayede daha fazla ziyaretçi elde edebilirsiniz.

Blogger Seo Çalışmalarının  Faydaları
Blogger Seo Çalışmalarının  Faydaları 
Özellikle yeni açılan sitelerde seo daha fazla önem taşır. Size bloggerdersleri.com adresimin iki farklı verisini sunuyorum. İki Eylül tarihinde yeni açılmış olan blogum oldukça az ziyaretçi alması yanında hiç doğrudan ziyaretçisi yok. Bir gösterimde tabi ki benim. :)

Fakat aramalardan gelen ziyaretçiler sitemi tanıyor ve ziyaret etmeye başlıyor. Görüldüğü gibi 18 kasım tarihine geldiğimizde, günlük 52 kişi sitemin adresini kullanarak ziyaret ediyor ( Doğrudan Trafik ) Verilerde gördüğümüz birde yönlendirme trafiği var . Çeşitli linklere tıklayarak sitemi ziyaret eden 71 kişi var, verilerde işaretli alan ise geldikleri adresi gösteriyor. Blogger.com adresinden 52 kişi gelmiş, bunlar izleyiciler sekmesinden gelen takipçilerim.  

Görüldüğü gibi seo yatırımlarım sonucu arama motorundan sitemi ziyaret edenlerin bir kısmı sitemin adresini ezberlemiş ve bu gün ziyarette bulunmuşlar, takipçilerim de yeni yayınlarımı ziyaret etmişler. ( Şu an Takipçilerim ve Adresimi Yazarak Siteme Gelen Arkadaşlara El Sallıyorum :) )

Bana sorulacak olursa bir blogun başarısı takipçileri ile ölçülmeli aramalardan gelen ziyaretçileri sitenizin takipçisi yapabiliyorsanız bu bir başarıdır.


Google ve Seo İlişkisi
Google ve Seo İlişkisi 
3 ) Bilinçsizliğin Zararları:  Ben buna Google'ın Uyuşturucu diyorum, vardır benim böyle gereksiz hallerim. Google belli bir kalite standartları oluşturarak bunu yakalamanızı beklemektedir. Bunun dışında davranışlar sergilemeniz yani Seo konusunda bilinç  hareketleriniz  cezalandırabilir. Yakın zamanda sizler için  Google cezaları yazı dizi hazırlayacağım fakat özetle eğer seo bilmiyorsanız,  Google sizi filtreler ve arama sıralarında arka sıralara bilinçsiz site sahibi olarak iter. Böylece ziyaretçi sayınızda ciddi düşüşler görebilirsiniz.


Özetlemek gerekirse seo çalışmaları bir işi profesyonelce yapma denemeleridir ,   kalitesiz bir içeriği haksız şekilde üst sıralara taşıma çabası değildir.  

Seo = Daha Fazla Ziyaretçi
Seo = Daha Çok Takipçi
Seo = Yüksek Kazanç

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger