Blogger Seo - Kalın - İtalik - Altı Çizili Vurgusu

Blogger Seo - Kalın - İtalik - Altı Çizgili - Vurgusu
Blogger Seo - Kalın - İtalik - Altı Çizgili - Vurgusu

Blogger Seo çalışmaları yürütürken sayfa içi vurgulara oldukça dikkat etmelisiniz.   Daha önceki '' Başlık Etiketleri ve Seo Açısından Önemi '' başlıklı yazımda, yayın içerisinde başlık kodlarının kullanımının, vurgu konusunda size ne gibi yardımları olacağından bahsetmiştim. Seo açısından dikkat etmeniz gereken sayfa içi vurgulardan diğeri '' kalın italik ve altı çizili '' kod dizinidir. 

Kalın , İtalik ve Altı Çizili özelliklerini kullanmak için gerekli alanı mouse ile işaretleyip üst menüde bulunan hazır butonlar ile kullanabilirsiniz.

Blogger Seo - Vurgu

Önceki konularımda belirtiğim gibi arama motoru botları, sayfalarınızı indexlerken, yayınlarınızı blog ziyaretçilerinizin gördüğü gibi değil kodlar üzerinden algılar. Yayın yaparken HTML bölümüne geçtiğiniz de gördüğünüz kod sistemi üzerinden sayfanızı indexler. Bu sebeple yayınınız içerisinde kullandığınız her kod, Blogger seo açısından sayfalarınıza olumlu yada olumsuz etki yapar.

Kalın, italik ve altı çizili kodları arama motoru botları gözünde vurgulayıcı kodlardır. Arama motoru botu sayfanıza geldiğinde yayınınızı aşağıda ki gibi görür

<i>YAZI</i> : İtalik
<u>YAZI</u> : Altı Çizili
<b> YAZI</b> : Kalın

Yayınınız içerisinde yer alan, kodlar arasındaki kelimeler veya cümleler botların algısına göre yayının en önemli noktaları ve özet cümleleridir çünkü site sahibi tarafından vurgu kodları ile imlenmiş ön plana çıkarılmıştır. Blogger seo çalışmaları yönetilirken vurgulayıcı kodların kullanıma özen göstermelisiniz.

Yayınlarınız içerisindeki anahtar kelimeleri belirleyin ve vurgu kodları içerisinde kullanmaya özen gösterin.

Arama Motoru Örümcekleri Sitenizi Nasıl Görür ?
Arama Motoru Örümcekleri Sitenizi Nasıl Görür ? 

Blogger Seo - Blod  İtalik ve Altı Çizili Vurgularının Doğru Kullanımı ve Tavsiyeler

  1. Anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra yazınızda önemli olan ve yayını özetleyen cümlelerinizi anahtar kelimeler kullanarak vurgu kodları arasında kullanın. İkinci paragrafta ben kalın fonta bir cümle kullandım ve içerisine anahtar kelimem olan Blogger seo kelimesini ekledim.
  2. Anahtar kelimelerinizi yayın içerisinde tek başına da imleyebilirsiniz. İtalik, altı çizili yada kalın vurguları tek kelimeleri imlemek için kullanılabilir. Gördüğünüz gibi cümlenin başında ben '' anahtar kelime '' tamlamasını italik kodları ile vurguladım. 

 Not : Bahsetmediğim bir de üstü çizili özelliği var fakat okumayı zorlaştırdığı için pek tavsiye etmiyorum.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger