Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları

Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları
Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları
Blogger Seo  konusunda ki yazdığım bir çok makalede arama motoru botlarının sitenizi ne şekilde algıladığından bahsetmeye çalışmıştım. Fazlası ile bilgilendirme ihtiyacı hissettiğim için bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum ki arama motoru botları bloglarınızı/sitenizi kullanıcılarınızın gördüğü gibi değil, kodlar üzerinden algılar. Sayfalarınızın indexlenme hızını yada arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını kodlar olumlu yada olumsuz olarak etkiler.

Blogger temalarınızı değiştirdiğiniz andan itibaren sitenizin tüm kod dizilimi değişmiştir. Her sayfanın belli bir kod içerik oranı vardır. Blogger temaları söz konusu olduğunda neredeyse sayfayı oluşturan içeriğin %60 , %70 lik kısımı kodlar oluşturur.  Siz temanızı değiştirdiğinizde blogunuzun neredeyse %70 lik kısmını değiştirdiniz demektir. Arama motoru botları sitenize girdiğinde sitenizin eski haline oranla  alakasız bir sayfaya geldiğini fark eder, sayfaların%70 lik bölümü değişmiştir. Bu arama motoru botlarının özellikle Google  gözünde hiçte hoş bir durum değildir.

Blogunuza yayın eklediğinizde siteniz toplam %1 yada içeriğinize oranla daha az şekilde değişir. Bir anda yüksek oranlarda değişim arama motoru botlarını korkutur ve sitenizin indexleme hızını direk düşürür. Sadece indexleme hızında bir düşüş yaşasanız bu kabul edilebilir negatif bir etkidir. Fakat Google size çok ağır bir darbe daha vurur ve tüm sitenizi aramalarda arka sıralara iter.

Bu durumu örneklemek ve konuyu daha rahat anlayabilmeniz içinbir blogumu komple feda ettim. Değerinizi bilin :) . Ayrıca belirtmeliyim ki Google üzerinden arama yaparsanız '' temamı değiştirdim bütün hitlerim gitti '', '' temamı değiştirdim ziyaretçi gelmiyor ''   ne yapabilirim diye soran bir çok kişi görürsünüz.

Blogger Tema Değişikliğinin Zararları - Ziyaretçi Sayısı 

 ( Resimlerin Büyük Halini Görebilmek İçin Üzerine Tıklayın 
Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları
Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları

Görüldüğü gibi çoğu zaman 150'nin üstünde ziyaretçiye sahip olan ve gelen ziyaretçisi artmakta olan bloguma tema değişikliği uyguluyorum ve grafikte de görebildiğiniz gibi çok sert bir düşüş yaşıyorum. Google beni bir şekilde cezalandırarak aramalarda arka sıralara itiyor ve günlük 200 ziyaretçinin geldiği hafta, bir anda ziyaretçi kaybediyorum ve 58 kişiye kadar düşüyor.

Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları
Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları

Çerçeve içerisine aldığım kısım benim tema değiştirdiğim tarih. 12 Kasıma etkisi görülebilir, büyük ihtimal bir iki ay özenli çalışmam sonrası sitemi tekrar eski haline getireceğim. Umarım tema değişikliğinin ne gibi etkilere neden olduğunu gördünüz.

Blogger Tema Değişikliğinin Zararları - İndex Sayısı 

Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları
Blogger Seo - Tema Değişikliğinin Zararları

Görüldüğü gibi index sayısında da hızlı bir düşüş yaşıyorum. Mantıklı yatırımlar yaparak bir iki gün içerisinde index sayımı eski haline getirebilirim. 

Blogger tema değiştirmek başlı başına zorlu bir süreçtir. Bu sebeple Blogger temalarınızı değiştirmeden önce çok dikkatli olun ve sık tema değiştirmeyin. Mümkünse senelerce kullanabileceğiniz temalar tercih edin. Temalarınızı değiştirmeye niyetli iseniz temaları denemek için kendi bloglarınızı kullanmayın demo bloglar açarak temaları deneyin ve emin olana kadar hiç bir temayı blogunuza uygulamayın. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger