DMOZ Dizini ve Faydaları

Blogger Seo - DMOZ Dizini ve Faydaları


Blogger Seo  çalışmaları yürütürken faydalanabileceğiniz en önemli kaynaklardan bir tanesi DMOZ dizini ( Open Directory Project -   ODP Projesi ). DMOZ kendini açık dizin projesi olarak tanımlıyor.

Adresi : http://dmoz.org/

DMOZ Nedir?

DMOZ oldukça basit bir çalışma mantığı ile hareket eder. İnternetteki siteleri belli konu başlıkları altında toplama projesidir. Her konu başlığının kendini özel editörleri vardır, siz DMOZ sistemine kayıt olmak istediğinizde site bilgilerinizi, anahtar kelimelerinizi ve açıklamanızı site yetkililerini gönderirsiniz. Ardından editörler sitenizin içeriğini inceleyerek sitenizin/blogunuzun DMOZ dizinine kayıt olmak için yeterli olup olmadığına karar verirler.

Editörler  başvuran siteleri dikkatlice inceler. Spam içerik, yasa dışı paylaşım yada alıntı göstermeksizin alınmış başkalarına ait içerikleri sitenizde tespit ederlerse dizini kayıt olmanızı onaylamazlar. Kısacası DMOZ editörler tarafından denetlenerek dünya çapında kaliteli içerik üreten siteleri bir dizinde toplama projesidir.

DMOZ dünyanın en kaliteli dizini olarak görülmektedir. Ardından gelen Yahoo dizin ise senelik 300 dolarlık bir ücret ile listeleme yapmakta. Umarım DMOZ'un katkısının daha azının 300 dolara sunulması sizin için bir anlam ifade ediyordur. Dmoz linki ile yarışabilecek çok az site olduğunu belirtmeliyim. Bunlardan ücretsiz olan Technorati >> sitesinden daha önce size bahsetmiştim.


DMOZ Dizini ve Faydaları - Blogger Seo

DMOZ'un Faydaları

  • DMOZ sitesinin Pagerank değeri 7 dir. Eklenen her site anahtar kelimeleri ile linklendirme alır. Eklenen linkler ise dofollow şekilde etiketlenmektedir. ( DoFollow ve NoFollow Nedir >>
  • Anahtar kelimeleriniz ile yüksek pagerank değerine sahip bir siteden link almak haricinde DMOZ, Google botlarının en güvendiği dizin sitesidir. Editörler tarafından dikkatle incelenerek ekleme yapıldığı için dizinde bulunan linkler Google botları tarafından oldukça değerli görünür. Sitenizin/blogunuzun DMOZ üzerinde dofollow linkinin bulunması botların sitenizi daha sık ziyaret etmesini sağlar ve çok hızlı indexlenmeye başlarsınız. 
  • DMOZ benzer siteleri bir arada tuttuğu için alaka düzeyi yüksek bir sayfa oluşturur. Sitenizi/blogunuzu DMOZ dizinine eklediğinizde sitenizle/blogunuzla benzer içerik üreten bir siteden backlink almış gibi olursunuz. 
  • DMOZ sitesi Google harici arama motorlarının da gözdesidir. İndex alamadığınız yüzlerce arama motorundan kısa süre içinde link almış olursunuz. Google diğer arama motoru sonuçlarına da odaklandığından blogunuz için farklı arama motorlarında bulunmak olumlu katkı yapar. 

Yüksek  pagerank değerine sahip bir siteden dofollow link almak, alakalı bir içerikten backlink elde etmek, Google botlarının sık ziyareti gibi sebeplerle seo yönünden oldukça etkili bir çalışmadır.

DMOZ'a kayıt olmak oldukça kolay olsa da dikkat etmeniz gereken bir iki durum var. DMOZ Sitesine Kayıt Olurken Dikkat Edilecekler >> 






Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger