Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler

Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler
Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler
Domain - Seo ilişkisinden, Seo - Domain Seçiminin Önemi >> başlıklı yazımda kısaca bahsetmiştim. Şimdi ise domain ile blog başarınız arasındaki ilişkiyi biraz daha irdeleyerek, domain seçerken dikkat etmeniz gereken hususlardan size bahsedeceğim. Dikkat etmeniz gereken etkenlerin size ne gibi katkıları oluğunu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Burada bahsettiğim sadece .com uzantılı alan adları ile ilgili değil blogspot.com uzantılı olanlar içinde geçerlidir.

1 ) Domain Anahtar Kelime İlişkisi : Daha önce belirtiğim gibi bu konuyu Blogger Seo - Domain Seçiminin Önemi >> başlığında incelemiştim. Bu konu yazdığım makale örneğinin linkini vererek geçiyorum.

2 ) Domain Uzunluğu : Alan adlarınız için tavsiye edilen bir yada iki kelimeli olmasıdır , 3 kelimeli domain seçimini ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.

3 ) Akılda Kalıcı Domainler Tercih Edin : Domainlerin akılda kalıcı olmasının en önemli etkeni insanların sitenizi daha çok ziyaret etmesi değildir.  Google gözünde en önemli ziyaretçi kaynağı doğrudan trafiklerdir.
Blogger Seo ve Doğrudan Trafik
Blogger Seo ve Doğrudan Trafik 
Analytic  verilerinde görüldüğü gibi Google doğrudan trafiklerinizi kaydetmekte. Eğer doğrudan trafiğiniz yüksek ise Google sizi güvenilir bulur ve aramalarda sitelerinize üst sıralarda yer verir. Akılda kalıcı domain seçmenin en önemli etkisi doğrudan trafik olan olumlu etkisi değil ile aramalarda  sizi zirvelere taşımasıdır. 

4 ) Rakip Domainleri Takip Edin : Rekabet halinde olduğunuz daha doğrusu benzer içerik üreten sitelerin domainlerine tahlil edin.  Benzer domainler tercih etmeniz pekte etik bir durum değildir bu sebeple sitenizi ayırt edici bir isim tercih edin.

5 ) Sosyal Medya Boşluğu : Seçtiğiniz alan adının sosyal medyada temsil edileceğini unutmayın ve bu isimleri kullanan farklı sayfalar var mı yok mu dikkat edin.

Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler - Sosyal Medya
Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler - Sosyal Medya 
6 ) Domain Yaşı : Bir blog açıp biraz yayın ekleyeyim, işler büyüyünce bir domain alırım algısı çok yanlıştır. Bu durumun en önemli sıkıntısı domain değiştirdiğiniz an siteniz ile elde ettiğiniz seo başarılarının neredeyse hepsi  sıfırlanır. Page Rank , Trust Rank , Alexa Rank gibi değerler sitenize değil domaininiz verilmiştir.

bloggerdersleri.blogspot.com adresini bloggerdersleri.com adresine taşıdığım andan itibaren indexlenme sayım düşecek ve arama trafiğinden gelen ziyaretçileri kaybedeceğim. Eğer domain alma gibi bir niyetiniz varsa bunu en başından yapın.

Ayrıca domain yaşı blogger seo açısından oldukça etkilidir. Yaşlı domainler Google gözünde değerlidir.

7 ) Domain Kayıt Tarihi : Bilindiği gibi domainler belli süreler için satın alınmakta. Eğer imkanınız varsa alan adlarınızı bir senelik değil daha uzun süreler için satın alın. Bu önemli bir kriterdir. Google sitenizi incelerken domaininizin bitişi tarihini dikkate alır, kısa süreli domainler hali ile güvensiz olarak görülür.

Kelimeler Arası İşaret : Her ne kadar bir faydası yada zararı olmayacak olduğunu söyleseler de ben domainlerde farklı işaretler kullanmanızı tavsiye etmiyorum.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger