Google Plus Sayfası Oluşturmak ve Blogger Entegresi

Google+  Sayfası Nasıl Oluşturulur
Google+ Sayfaları

Kısa süre önce Yahoo ve Facebook firmalarının yeni bir arama motoru projesi üretmek için görüştükleri dedikodusunu haber sitelerinde görmüştüm, bir nebze olsun gerçeklik payı var ki Google bu birleşmeye karşı biz blog sahiplerinin oldukça işine yarayacak karşı hamlesini yaptı. Blogger siteleri ile entegre olan  Google+ Sayfaları  ( Google+ Follower Gadget ) .

Bloglar için kişisel Google + aktivitesi olan Google, site sahiplerine Facebook üzerinden aşina olduğumuz sayfa kurma ve paylaşım yapma imkanını sunuyor. Google + sayfalarının takip edilmesine imkan veren kutucuklar, Gadget Ekle özelliği içinde yer almaya başladı.

GOOGLE + Sayfası Nasıl Oluşturulur

Takipçi elde edebilmenize imkan sağlayan ve yeni içerikleri otomatik olarak paylaşan Google + sayfalarının hepimiz için yararlı olacağı kanaatindeyim.

Duyuru: Google + Sayfasını aktif olarak kullanmak istemeseniz bile,  her yayını RSS sistemi gibi paylaşacağı için muhakkak Google + sayfanızı kurun. Google kendi sunduğu sistemleri etkili bir seo çalışması olarak algılar, Google'a ait sosyal paylaşım platformlarında blog linklerinizin bulunması size seo yönünden olumlu katkı sağlayacaktır. 

Google + Sayfası Nasıl Kurulur + - Google+ Follower Gadget Oluşturmak


Google + Follower Gadget kullanmanız ( Üstüne Basa Basa Söylüyorum Kullanmayacak Olsanız Dahi Kurun ) için öncelikle blogumuzu ifade eden bir sayfa oluşturmamız gerekiyor şuradan buyurun : https://plus.google.com/pages/create  Oldukça kolay bir kurulum paneli var. Blogumuz için en uygun kategoriyi seçerek sayfamızı oluşturmaya başlıyoruz.

Google + Follower Gadget


İkinci adım olarak Google site adresimizi ve bir sayfa adı seçmemizi isteyecek. Domain seçimi yaparken alan adınızın anahtar kelimeler içermesinin öneminden bahsetmiştim ( Domain Seçerken Dikkat Edilecekler >> ) . Google + sayfa adınızda anahtar kelimelerinizin bulunması yararlı olacaktır fakat sitenizi temsil edecek bir sayfa olduğu için Google + sayfa adı belirlerken domaininiz den uzaklaşmanızı tavsiye etmem. Anahtar kelimenizi içeren bir domainiz varsa ne mutlu size, ben Google + Sayfa adımı Blogger Dersleri olarak seçtim.

Google Plus Sayfası

Üçüncü adımı herhangi bir şey yapmadan geçebilirsiniz, Artık Google Plus sayfamız hazır,  Blogger sitemap konusunda, Webmaster Tools imkanından biraz olsun sizlere bahsetmiştim. Site haritası göndermedim , Webmaster Tools ile alakam yok diyorsanız buradan buyurun : Blogger Google Sitemap Oluşturmak >> 

Oluşturmuş olduğunuz Google + Sayfasının sağ alt köşesinde Web sitenizi bağlayın kısmını göreceksiniz. Webmaster Tools ile bağlamanız için üst paragrafta bahsettiğim Blogger Google Sitemap Oluşturmak ayağını önceden yapmış olmanız gerekiyor. Bağlama linkine tıklayın.


Linke tıklamanız ardından Google + sayfanız ile blogunuza bağlı olan Webmaster Tools aracını birbirine entegre edecek ve buna dair bir mesaj alacaksınız.

Oluşturmuş olduğunuz sayfalar ve profiller arasında gezinmek için sayfanın en sağında bulunan ikonu kullanmanız gerekiyor.
Google + Sayfası ve  Blog Entegresi

Google + Sayfası Blog Entegresi 

Google + Sayfamızı kurduk ve Webmaster Tools ile entegre ettik geriye sadece blogumuz üzerinden bağlantı kurmak kaldı.  Blogger kontrol paneline gelerek menülerden Google + tıklıyoruz.

Google + Sayfası ve Blog Entegresi

Açılan ekranda sizin blogunuzu hangi profiliniz ile kullanmak istediğinizi belirlemenizi isteyecek.  Oluşturduğunuz sayfa gri olarak alta bulunacaktır. Sayfanıza Tıklayarak sağ üst köşede bulunan tik işaretin yerini değiştirin.

Google + Sayfası ve Blog Entegresi

Yayınladıktan sonra paylaş kısmını işaretlerseniz, Google sistemi yayınlarınızı otomatik olarak kullanıcılar ile paylaşacaktır. Eğer ben sayfam ile ilgilenir her paylaşımımı açıklama yaparak kullanıcılarım ile paylaşıyorum diyorsanız işareti kaldırabilirsiniz.

Google Plus Sayfanız ile blogumuzu entegre ettikten sonra takipçi edinmek için, blogumuza Google+ Follower Gadget ekleyebiliriz. Blogger yönetim paneli >>  Yerleşim >> Gadget Ekle yolunu takip ediyoruz. Google + Üyeleri Gadget'ını göreceksiniz. Blogunuz için uygun gördüğünüz yere sayfamı takip et butonunu ekleyebilirsiniz.

Google+ Follower Gadget

Ayrıca son eklenen özellik ile yayınlar içinde sayfanız dan bahsedebilirsiniz. Blogger Yayın İçi Google Plus Etiketleme >> 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger