Blogger Etikete Bağlı Menü Kullanımı ve Faydaları

Blogger Dersleri - Blogger Etikete Bağlı Menü Kullanımı ve Faydaları
Blogger Etikete Bağlı Menü Kullanımı ve Faydaları

Blogger Dersleri yayınları altında sizlere bir çok menü örneği sundum. Fakat sonradan fark ettim ki biraz daha acemi blogcuların konuya hakim olabilmesi adına, etikete bağlı menü oluşturmak ile ilgili bir içerik sunmamışım . Bu konu hakkında fikri olmayan arkadaşlar için menü oluşturmaktan ve menüler ile yayın yapmanın faydalarından bahsedeceğim.

Ben hiç uğraşmıyım basit sade bir menüm olsun diyenlerdenseniz Blogspot sisteminin sunduğu kategori oluşturma özelliğini kullanabilrisiniz : Blogger Kategori Oluşturma >> 

Farklı tipte bir menü oluşturmak için etiket linklendirmelerinden yararlanmalısınız. Öncelikle hazırlanmanız gereken kullanacağınız menü için ortak bir etiket belirlemek, kendi blogum üzerinden örnek vermek gerekir ise :  Blogger Dersleri ve Blogger Seo konusunu ele alalım. Blogger dersleri kategorisinde yer alsın istediğim her yayına '' Blogger Dersleri '' , Blogger Seo kategorisinde yer almasını istediğim her yayına ise '' Blogger Seo '' etiketini ekliyorum. Bunun bana getirisi şudur

http://www.bloggerdersleri.com/search/label/Blogger%20Dersleri

Gördüğünüz gibi bu link Blogger Dersleri etiketine sahip olan her yayını bana gösterir.

http://www.bloggerdersleri.com/search/label/Blogger%20Seo

Bu link ise Blogger Seo etiketine sahip olan her yayını gösterir.

Etiketlerinize tıklarsanız ait oldukları linkleri elde edebilirsiniz. Oluşturmak istediğiniz menülerde anahtar kelimelerinizi, bu etiket linkleri ile bağlamalısınız.  Benim kullandığım üst menüyü incelerseniz etiket üzerinden gösterim yaparlar. Blogger derslerine tıkladığınız taktirde açılacak olan sayfa : http://www.bloggerdersleri.com/search/label/Blogger%20Dersleri .

Yani Blogger Dersleri etiketi olan her yayını gösteren etiket linkim.

Açılan sayfada etiketine sahip yayınlar gösteriliyor kutucuğu olacaktır, bunu kaldırmak yada görünen yazıyı değiştirmek isterseniz : Etiketine Sahip Kayıtlar Gösteriliyor Yazısını Kaldırmak >> 

ÖNEMLİ: Menü başlığınız için bir anahtar kelime belirleyin , anahtar kelimeyi menü içerisine ekleyin , anahtar kelimeyi her yayına etiket olarak girin, etiket linkini elde ederek menü başlığına bağlayın.

Blogger Menü Kullanmanın Faydaları : 

  • Menüler sayesinde belli konu kriterlerini bir arada toplayabilirsiniz. Böylece bloglarınız da gezen insanlar aradıkları içeriğe yada incelemek istedikleri konuya daha rahat ulaşırlar. 
  • Anahtar kelimeler ile menü oluşturmak ve bunların belli konularda etiket olarak kullanılmış olması etkili bir iç linklendirme çalışmasıdır. Bu sayede seo konusunda mantıklı bir yatırım yaparak, arama motorlarında üst sıralara tırmanabilirsiniz. 
  •  Bloglarınıza uygun olarak şık menü çeşitlerini kullanıp daha hoş bir dizayn elde edebilirsiniz. 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger