Blogger - Domain Yaşı ve Seo İlişkisi

Domain Yaşı ve Seo İlişkisi - Blogger
Domain Yaşı ve Seo İlişkisi - Blogger 

Blogger kullanıcılarının sıkça tercih ettiği işlemlerden biri olan domain yönlendirme konusunda sizlere bir çok açıklama yapmaya çalıştım. İçeriklerin bir çoğunda alan adı yönlendirme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız bunu mümkün olduğunca erken yapın şeklinde bir tavsiyede bulundum. Nedeni ise domain yönlendirmesi sonrası yaşanacaklar ve domain yaşının seo etkisi konusuydu. Domain sonrası yaşanacak negatif etkilerden uzak durmak için yönlendirme işlemini mümkün olduğunca erken gerçekleştirin. Eğer domain yönlendirme konusunda geç davrandı iseniz oluşacak olan etkileri azaltmak için buradan buyurun : Blogger Domain Yönlendirmesi Sonrası Yapmanız Gerekenler >> 

Gelelim domain yaşı ve seo etkisi konusuna. Öncelikle belirtmeliyim ki bir sitenin domain yaşını belirten şey ne kadar süredir yayın yaptığıdır, ne zamandır kayıtlı olduğu değil. Bir alan adını erken tarihte kayıt etmiş olmanız size seo yönünden olumlu katkıda bulunmaz, önemli olan ne kadar süredir bu alan adı ile içerik ürettiğinizdir, domain yaşını bu şekilde ölçmeniz gerekir.

Alan adı yaşının seo puanına olan etkisi ise otorite haline gelme konusu ile alakalıdır. Bir çok site sahibi sadece para kazanmak için siteler üretip, yüksek seo becerisi ile üst sıralara yer edinerek spam ve çalıntı içerik ile gelir elde etme yoluna gittiler. Bunu önlemek için alınan önlemlerden biri ise seo puanlarına olan domain yaşı etkisi.

PageRank ve TrustRank değerleri sizin arama motorlarında olan sıralamanızı belirleyen seo faktörleridir. Bu değerliklerin yüksek olması sizi arama motoru sıralamalarında üst sıralara taşır. PageRank sorgulanabilir bir değerken TrustRank  için bu durum pek geçerli değildir. Nette bulunan TrustRank ölçüm değerleri tamamen tahmin verileridir. Gerçeklikten uzak olmasa da doğru değildir ! 

 Blogger - Domain Yaşı ve Seo İlişkisi
 Blogger - Domain Yaşı ve Seo İlişkisi  

TrustRank, [  Trust (ing) : Güven ] Google'ın sitenize/blogunuza ne kadar güven duyduğunu belirten bir ölçüm değeridir. Domain yaşının seo üzerinde ki etksi ise TrustRank üzerinden gerçekleşir.

Geçmiş Domain Yaşı : Sitenizin ne kadar süredir yayında olduğu TrustRank değerinizi belirleyen bir etkendir.
Gelecek Domain Yaşı : Alan adınızın ne kadar süre için kayıtlı olduğu TrustRank değerinizi belirleyen bir etkendir. ( Maddi imkanlarınızın müsaitse satın alacağınız domainleri senelik olarak değil 3 yada 5 senelik olarak satın alın. )
  • Alan adınız ile uzun süredir yayın yapmanız  TrustRank değerinizi yükseltecek bir etkendir. 
  • Alan adınızın önümüzdeki yıllarda kayıtlı halde bulunması TrustRank değerinizi yükseltecek diğer bir etkendir.
Google mantığı oldukça basittir, internet dünyasında ne kadar süredir belli bir konu üzerine yayın yapıyorsanız siz o kadar güvenilir, istikrarlı bir site sahibisinizdir ve güvenilir siteler Google tarafından aramalarda üst sıralarda sunularak ödüllendirilir.

Tavsiye olarak blogunuzu açtığınızda yapacağınız ilk iş domain satın almak olmalıdır. Domain Yönlendirme Konusunda Kararlı iseniz İncelemenizi Tavsiye Ederim :



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger