Google AdSense Premium Yayıncı Nedir ?

Google AdSense Premium Yayıncı
Google AdSense Premium Yayıncı

İnternetten para kazanmak isteyenlerin yegane yardımcısı Google Adsense, prim bazlı çalışan bir reklam ağıdır. Reklamların ziyaretçiler tarafından ilgi görmesi ve tıklanması sonucu Google kazandığı paranın belli bir oranını sizler ile paylaşır. Türkiye genelinde tık başına kazanacağınız ücretlendirme ortalama 0,10 dolar ile 0,20 dolar arası bir rakama tekabül eder. Reklam ağında yayın yapabilmeniz için ise bir takım kuralları uymanız gerekmekte..

Bu antlaşmalı ortaklık sistemine farklı bir bakış getiren Google AdSense Premium Yayıncılık, kaliteli ve yüksek trafiğe sahip olan siteleri ödüllendirmek için ortaya atılmış bir ödüllenme stratejisidir.  Birçok şirket gibi, Google yüksek kazanç ortaklığı kurduğu Adsense yayıncılarına Google AdSense Premium yayıncı ünvanı vererek normal yayıncılara oranla bir takım avantajlar sunar. Google AdSense Premium Yayıncılar, Google tarafından reklamcılığı ödüllendirilmiş ve Premium ünvanı verilerek, normal yayıncılara oranla tık başına kazandıkları prim daha yüksek olarak belirlenen üyelerdir.

 Google AdSense Premium Yayıncı Olmanın Avantajları Nedir ? 
  • Tık Başına Yüksek Prim Yüzdesi : Adsense üyeleri tık başına yüzdelendirme ile kazanç sağlar. Durumu daha rahat anlata bilmek adına bir örnek üzerinden devam edeceğim, Sitenizi ziyaret eden bir kullanıcı reklama tıkladığında Google'ın 0.20 $ dolar kazandığını farz edelim. Google kazancı üzerinden siteye belli bir prim verir ve kazancını paylaşır. Prim oranını ise gizli tutar, biz yüzde 50 olduğunu varsayalım. böylece siz tık başına kazançta 0.10 dolar gibi bir rakam kazanırsınız. Google AdSense Premium yayıncılar ise daha yüksek prim oranlarına sahiptir. Bu sebeple reklamlardan edindikleri tık başına maddi kazanç daha fazladır.
  • Daha Fazla Reklam Gösterimi : Standart Adsense üyeleri sayfa başına üç adet reklam birimi gösterme hakkına sahiptir ve bu reklamların sadece bir tanesi 300x600 olabilir. Premium yayıncılar ise sayfa başına daha fazla reklam birimi gösterim hakkına sahiptir.
  • Özelleştirilebilir Reklam Birimleri : Adsense yayıncıları standart reklam boyutlarını belli ölçüde değiştirerek kullanma hakkına sahiptirler. Premium yayıncılar ise  CSS kullanarak reklamların renk, boyut, yazı tipi vb gibi özelliklerini detaylı olarak değiştirebilir.
  • Sponsor Linkleri :  Google reklamları üzerinde ki AdChoices yada Google Reklamları logosu premium yayıncıların site reklamlarında gözükmez. 
  • İletişim ve Yönlendirme : Google AdSense Premium  yayıncı ünvanına sahip olanlar, Adsense uzmanları ve reklam yöneticileri ile doğrudan iletişim kurabilme hakkına sahiptirler. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger