Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri - I

Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri
Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri

Google Webmaster Tools hizmeti Google tarafından site sahiplerine, bloglarını veya sitelerinin sağlık durumunu ve SEO başarısını ölçebilmesi için sunduğu bir servis. Daha önce sizlere defalarca sitenizi / blogunuzu ziyaret eden kitlenin davranışlarını algılamanın ne denli önemli olduğunu açıklamaya çalıştım. Google Webmaster Tools menülerini etkin bir biçimde kullanarak gerekli SEO düzenlemeleri yapabilir ve ziyaretçilerinize daha kaliteli bir hizmet sunabilirsiniz.  Tüm Webmaster Tools Menü başlığı buradan ulaşabilirsiniz : Google Webmaster Tools Menüleri ve Kullanımı >>

Gelelim içerik anahtar kelime bağlantısına. İçerik Anahtar Kelimeleri mevut içeriğinizde bulunan kelime gruplarına bağlı bir seo çalışmasıdır. Örnek vermek gerekirse Blogger ( Blogger Dersleri , Blogger Eklentileri , Blogger Temaları ) üzerine yayın yapan bir siteniz var ve sitenizde toplam 10.000 kelime içeriyor. Google 10.000 kelime içeren sitenizde en çok kullanılan kelimenin sitenizin anahtar kelimeleri olmasını bekler. Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri bu oranı kontrol etmenize olanak verir.

 Webmaster Tools menüleri üzerinden Optimizasyon >> İçerik Anahtar Kelimeleri menüsüne geçin.

Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri
Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri

Google Webmaster Tools, sizlere sunacağı yeni listede İçerik Anahtar Kelimeleri listesini size sunacak. Blogunuz da yer alan ve Google arama motoru tarafından önem verilen kelime varyasyonlarının tamamını görebilirsiniz.

Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri
Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri

Liste, Google tarafından algılanan güçlü kelime gruplarını listeleyecek. İçerik Anahtar Kelimeleri , sitenizin anahtar kelimelerini içermeli. Eğer liste içerisinde anahtar kelimeleriniz bulunmuyor yada yatırım yaptığınız anahtar kelimeler alt sıralarda yer alıyorsa içerik tabanlı SEO yatırımlarında bir yanlışlık var demektir.

Kendi istatistiklerim üzerinden örneklemek gerekirse, blogum '' Blogger , Blogger Dersleri , Seo , Blogger Temaları , Blogger Eklentileri , Backlink Kazanma , Google Dersleri '' üzerine yayın yapıyor. Görülebileceği gibi anahtar İçerik Anahtar Kelimelerim ile yatırım yaptığım kelimeler arasında bir uyum var.

Konu ile alakalı olarak anahtar kelimeleri ile ilgili yoğunluk olanlarına odaklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim : Blogger Seo Çalışmaları - İçerik Tabanlı Seo >> 

Konunun devamı için böyle buyurun :  Google Webmaster Tools - İçerik Anahtar Kelimeleri - I  >> 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger