Google Plus - Youtube - Blogger Bağlantısı

Google Plus - Youtube - Blogger Bağlantısı
Google Plus - Youtube - Blogger Bağlantısı

Bu yazımda sizlere anlatmaya çalıştığım bir takım özellikleri hatırlatarak yeni bir Youtube , Google Plus işbirliğinden bahsedeceğim. Blog yazarları için sosyal medya platformlarının ne kadar önemli olduğunu farklı yazılarımda defalarca vurgulamaya çalışmıştım. Özellikle her türlü mecrayı ( Sosyal Paylaşım Sitesini ) kendi blogunuzu besleyen ve destekleyen bir paravan blog olarak kullanmanız gerekiyor. Bu sayede blogunuz için içeriğiniz ile ilgili kaliteli takipçi edinebilirsiniz. Daha önce ki yazılarımda özellikle SEO ile sosyal medya platformlarının bağlantısını açıklamaya çalışmıştım. Arama motoru botları her türlü sosyal paylaşım sitesi tarayarak linkleri kontrol etmektedir. Bu sebeple sosyal paylaşım platformlarında bulunmanız size ziyaretçi ve SEO açısından oldukça olumlu katkı yapacaktır. Ayrıca bu siteler üzerinden sizi takip edenler siteniz içinde takipçi halini alacaktır. Bu siteler arasından içeriğiniz ile ilgili olacak şekilde farklı platformlar farklı etki getirecektir. Lakin en önemlisinin Youtube oluğu inancını taşıyorum. Bu konuda daha önce bir yazı hazırlayarak Youtube profilleriniz ile nasıl backlink elde edeceğinizden , ne şekil ziyaretçi kazanabileceğiniz den ve takipçi artırabileceğiniz den ayrıntılı olarak bahsetmiştim. Ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz : Blogcular İçin YouTube Rehberi >> 

Artık blogunuz için ziyaretçi sağlayabileceğiniz YouTube platformu farklı bir özelliği ile karşınızda. Google Plus üzerinden takip ettiğiniz kullanıcıların YouTube hareketlerini Ana sayfada görebiliyorsunuz. Hemen örneğini göstereyim. Belki kişiler rahatsız olur düşüncesi ile isimleri gizliyorum.

Google Plus - Youtube - Blogger Bağlantısı

Görüldüğü gibi Google + üzerinde gerçekleşen, YouTube ile ilgili paylaşımları artık YouTube ana sayfasında görebiliyorsunuz, hemen tavsiye videoların altında.  Bizim için faydası ise Google + takipçilerimiz ile farklı bir mecrada daha buluşabilmek. Video paylaşımlarınızı iki yerden göstererek hem Youtube üzerinden hem Google + üzerinden daha fazla takipçi elde edebilirsiniz.  Uzun vadede Blog sahiplerine oldukça yarar sağlayacak bir özellik.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger