Kötü Niyetli Backlinkleri Engelleme - Google Disavow

Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow
Kötü Niyetli Backlink Engelleme

Blogger ve site sahiplerinin bilmesi gereken en önemli konu linklerin siteler arası referans olması durumudur. Bu özelliği size farklı konularda açıklamaya çalıştım. Özetlemek gerekirse arama motorları botları siteler arasında verilen linkleri algılayarak kaliteli siteler, kaliteli sitelere link verir ve kim nereden link alıyor ise aldığı link kadar kalitelidir üzerine değerlendirme yapar. Bu nedenle backlinkler arama motoru üzerinden yapılan aramaların sırasını tayin eden SEO değerlerini etkileyen çalışmalardır.

Sitenize, blogunuza gelen linkler sitenizin kalitesini belirler. Bu durum hem olumlu hem olumsuz anlamda sitenizin SEO puanını etkiler. Eğer siteniz +18 içerikli, spamdan ceza alan , arama motorundan banlı sitelerden link alıyor ise kısa süre sonra Google sizin SEO puanınızı düşürerek, sitenizi arama motoru aramalarında arka sıralara itecektir. Buna bağlantılı olarak sitenize gelen her türlü linki takip etmek zorundasınız. Size referans olmuş siteleri listeleyerek hangilerinin kötü niyetli olduğunu algılamak zorundasınız. Kimseye kötü yol öğretmek gibi olmasada bir örnek vererek durumu açıklamaya çalışmak istiyorum. Siteniz A konusu üzerinde yayın yapan kaliteli ve arama motoru aramalarında öne çıkan bir site olsun hali ile rakipleriniz bu durumda sizle mücadele edecektir. Bu durumda bazen illegal çalışmalar yürütebilirler. 18+ içerik üreten bir site ile anlaşarak sizin blogunuza onlarca sayfadan link verebilirler. Bu durumda siz sıralamalarda düşüş gösterirken rakibiniz daha yüksek ziyaretçi elde etmeye başlayacaktır. Bu gibi kötü niyetli durumlar ile baş etmek için ise sitenize gelen kötü niyetli linkleri engellemeniz gerekir. Google siteminin çalışması ise : Google Disavow. Öncelikle sitenize gelen bağlantıların hepsini denetlemeniz ve hangilerinin zararlı olduğunu tespit etmelisiniz.  Bunun için Google Webmaster Tools ayarlarından faydalanmanız gerekiyor.

Google Disavow kötü niyetli linkler engellemenize imkan verecek. Sisteme ulaşmak için ziyaret etmeniz gereken adres : https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main?pli=1 , Bağlantı reddetme sayfası hangi siteniz için çalışmak istediğinizi soracak, üzerinde çalışacağınız siteyi seçerek yolunuza devam edin.

Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow
Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow 

Ardından açılacak olan bölümde sistem sizden bir metin belgesi yüklemenizi isteyecek yükleyeceğiniz metin belgesi içerisinde sitenize gelen ve reddetmek istediğiniz sitelerin bir listesi olması gerekiyor.

Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow
Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow 


Ardından bir not defteri açarak engellediğiniz linkleri yazmanız gerekiyor. Unutmamanız gereken sayfalarımı yoksa sitelerimi engelleyeceğiniz. Eğer sitenin tüm linklerini engellemek istiyorsanız sitenin tam adresini sadece sayfaları engellemek için linkin geldiği sayfa adresini yazmalısınız.


Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow
Kötü Niyetli Backlink Engelleme - Google Disavow 

Üste görülen metin belgesi üzerine konuşmak gerekirse.

Eğer  , http://www.bloggerdersleri.com/2013/03/google-webmaster-tools-sitenize-ve.html linkini yazarsanız bu sayfadan gelen linkler engellenmiş olur.

Fakat http://www.bloggerdersleri.com/ linkini eklerseniz, sitemden gelen tüm linkleri engellemiş olursun.

Bu sayede sitenize karşı yapılan olumsuz çalışmaları engelleyebilirsiniz. Hayırlı olması dileği ile.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger