Affiliate Marketing - Cashback Siteleri Nedir ?

Affiliate Marketing - Cashback Siteleri Nedir ?
Affiliate Marketing - Cashback Siteleri Nedir ?  

Affiliate Marketing ile kazanç sağlamak istediğiniz de tanışacağınız sistemlerden ve terimlerden bir tanesi  Cashback mantığı ve  Cashback siteleridir. Bir çok Affiliate Marketing çalışma programında Cashback Siteleri yasaklanır yada izin verilir, Cashback Siteleri ile çalışabilmeniz üye olduğunuz program içeriğine bağlıdır. Cashback Sistemini size bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Bu sayede hem çalışma mantığını , hem kullanıcıların neden tercih ettiğini , hemde komisyoncu olarak size ne gibi bir katkı sağlayacağını açıklamaya çalışacağım.

100 Liraya satılan bir ürün olduğunu ve Affiliate Marketing programına üye olup satmaya çalışan sitelere %20 komisyon verdiğini varsayın. Siz ürünü satarak 20 lira kar elde etmeye çalışacaksınız , ürünün satış fiyatı ise 100 lira. Bu durumda iken satıcı, yani siz Cashback mantığını kullanarak ürünü Cashback siteleri üzerinden yada kendiniz bir Cashback sitesi oluşturarak 90 liraya satıyorsunuz. Bu sayede piyasada en ucuz ürünü satan kişi siz durumuna geliyorsunuz , arada ki 10 lira farkı ise kazancınız üzerinden ödüyorsunuz. Özetle 100 liralık malı 20 lira komisyon ile satmak yerine 100 liralık ürünü 90 liraya satarak tek üründen 20 lira kar etmek yerine 10 lira komisyon alıp sürümden kazanmaya çalışıyorsunuz, mantığı özetle bu.

Affiliate Marketing - Cashback sisteminde piyasada ki en ucuz ürünü siz temin edersiniz fakat ürün başına alacağınız komisyon oranı düşük olur. Çalışma prensibiniz çok satış az komisyon üzerine kuruludur,  sürümden kazanç sağlamak asıl amaçtır.

Affiliate Marketing - Cashback Siteleri Nedir ?
Affiliate Marketing - Cashback Siteleri Nedir ?  

Yukarıda standart bir Affiliate Marketing programının kurallar tablosu var görüldüğü gibi Cashback siteleri üzerinden satışa izin vermiyor. Bu çalışma mantığının sadece izin verilen programlarda uygulanabilir olduğunu unutmayın.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger